Vad har du i ditt blod?

Jag har sett en dokumentär som var skrämmande.
Även om min hälsoundersökning gick bra idag så är jag tveksam till dess tillförlitlighet efter att ha sett denna dokumentär.

Underkastelsen, gjord av Stefan Jarl.
Den handlar om kemikaler. Kemikaler som finns i våra kroppar, i vårt bod. Kemikaler som i micromängder är enormt skadliga.

Efter att ha sett dokumentären blev jag rädd. För inte ens de yttersta forskarna inom området har någon lösning på problemet. De kan endast konstatera att kemikalierna förstör vår kropp - och det går fort.

I dokumentären tar de upp att vi alla har ämnen som PSB, bekämningsmedel, ytaktiva substanser, flammskyddsmedel, dioxiner, bly, kvicksilver m.m. m.m. i vårt blod.
Detta är ämnen som bland annat motverkar att material börjar brinna, att hamburgerpappret inte blir flottigt av fettet, att vatten bara rinner av ett tyg etc. Dessa ämnen cirkulerar i vår kropp. Med varje hjärtslag förs de runt.
Dessa ämnen försvinner inte. De finns kvar, lagras och förstör.
Ämnena blir en salig coctail som ingen forskare idag kan säga vilka exakta förödande konsekvenser detta kan komma att få för oss. Kanske vill vi inte heller att forskningen ska fastställa detta?

Ämnena är så pass starka att de i ytterst få mängder förändrar hormonbalansen i kroppen.
Spermier får sämre kvalitet - i Danmark utförs fler provrörsbefruktningar än någonsin. Problemet i Sverige ökar.
Autism, fetma, diabetes, koncentrationssvårigheter är några av de tillstånd som påverkas av hormonbalansen i vår kropp. Hormonbalansen som för varje dag utsätts för enorma kemikaliska påfrestningar. Om man utsätts för dessa ämnen under fel tidpunkt i livet så kan exempelvis bröstcancerceller stimuleras.

Eftersom vi lever i ett "kvick-fix" samhälle undrar alla säker vad vi kan göra?
Svaret som alla forksare inom ämnet hade var - INGENTING!

Kemikalierna exploateras ständigt i och med den massiva utvecklingen inom alla områden man kan tänka sig.
det värsta är att kemikalierna skadar som mest när vi är som mest oskyldiga.
Jag pratar om när vi är foster.

De kemikaler som finns i moderns kropp går direkt via moderkakan till fostret. Moderkakan som ska vara den skyddande barriären mot allt skadligt i den yttre världen blir en kemikalipump som förser fostret med ämnen som skadar utvecklingen av hjärnan, organ och alla processer som kan komma att vara avgörande för resten av den, inte ens födda, människans liv.

En framstående forskare inom området gav upplysningen om att vi inte behöver oroa oss över klimatförändringen och dess effekter för mänsklighetens fortlevnad, kemikalierna har redan blivit vår död långt innan dess.

Skrämmande.




Se dokumentärern på SVT-play, under "dox".
Underkastelsen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0