Ett sjukt Sverige

Jag sover, drömmer en hemsk mardröm - värre än alla jag någonsin drömt..
Men fan, ska jag vakna snart eller?

Fattar inte hur borgarna kunde vinna. Jag är arg, besviken, ledsen, upprörd, irriterad och orolig. Ja jag är enormt orolig. Hur ska det gå för Sverige? Eller hur ska det gå för oss medborgare i det svenska samhället nu när regeringsskiftet är ett faktum och borgarna ska styra landet?

Vi kan säga hejdå till socialaskyddsnät; De nät som finns där och plockar upp människor som har det svårt och låter samhället hjälpa till - med bidrag. Vad är det för fel att en ensamstående mamma får extra pengar för att ha råd att överleva?
Jag fattar inte varför folk inte är villiga att betala skatt.
Hur många skulle istället vilja betala för skolmaten, för sjukvården, spara till sin egen pension eller inte få något speciellt stöd om man skulle bli arbetslös?

Nej nu så ska de som har mest pengar få den bästa sjukvården med de bästa läkarna. Man ska själv inom familjen betala för sin utbildning, (studiemedlen kommer bli mindre), alla ska KÖPA sina lägenheter, bort med hyresrätten. Om man är sjuk så får man gå utan några som helst pengar i två hela dagar. Fattar de rika äcklena inte att två dagar utan lön för en sjuksköterska kan handla om att inte ha mat i slutet på månaden. Vad säger man till sina barn då?
"nej, mamma var sjuk i influensan och hade 40 graders feber.. så nu måste vi äta gröt och nudlar denna månad"
Jag tror inte att de borgliga fattar hur det är att leva på bristningsgränsen varje månad. När varje räkning är ett hot. Vafan, nu kommer det bli ännu sjukare.

Och på tal om jobben. Arbetsgivaravgiften kommer sänkas - vilket de borliga tror kommer leda till fler jobb. Hur fan då? Vi har haft högkonjunktur i Sverige i ett bra tag nu. Är det några företag som anställer - Nej! Varför inte kan man då fråga sig. Är det för att det är för dyrt? Skulle inte tro det. Företag KAN anställa, men de VILL inte. De vill öka produktiviteten och vara attraktiva på börsmarknaden. Inte anställa fler som ska ha lön.
Vad är det då för jobb som den borgliga alliansen talar om att skapa?
Pigjobben kanske. Att vi ungdomar som är utan jobb ska slava åt någon välbärgad familj. Skulle jag aldrig göra. Så lågt skulle jag aldrig sjunka. Nej, och tror de borgliga att dessa jobb räcker till alla arbetslösa ungdomar?

Sen en sak till som är sjuk med alliansens politik. Nu ska man sänka taken i a-kassa och sänka förtidspensionen. Reinfeldt menar nämligen att alla kan jobba. Är han sjuk i huvudet på riktigt eller? Vafan. Alla människor är inte perfekta. Alla föddes inte med en kropp som klarar av att arbeta till 65års ålder. Nej men för att man väljer att ställa sig utanför arbetsmarknaden, ett svårt val som många tvingas göra på grund av att deras kropp inte orkar arbeta mer, så ska man få det sämre ställt i samhället. Det kan handla om reumatism, cancer eller någon psykiskt störning. Ska dessa människor, som inte valt sin situation, tvingas leva med en så knapp ekonomi att man inte kan göra någonting annat i sin vardag än att handla billigaste maten och betala räkningarna innan pengarna är slut?

Fyfan för den borgliga politiken.
Det är ett starkt ord, men jag hatar den verkligen.
Jag mår så illa. Känner för att kräkas på alltihopa.

"Sköt dig själv och skit i andra."
Nu ska vi inte bry oss om varandra. Det är så det kommer låta i samhället nu när borgarna tar över makten.
Vilket jävla klassamhälle.

men självklart.
De som har det bra idag, grattis - ni kommer att få det bättre.
Men vi andra, majoriteten av invånarna, vi kommer att få det tufft i 4 år nu.
Räkna inte med någon sänkt skatt för låginkomsttagare i första taget. Självklart, det var ett löfte från alliansen - men däremot inte sagt NÄR detta löfte ska infinna sig. Om det ens infinner sig.
Nej spara på skorporna, knäckebrödet och nudlarna. Införskaffa en massa konservmat. Nu väntar tuffa tider. var beredd.

Det här är inte det samhälle jag vill leva i.
Jag är orolig. Nästa år tar jag studenten. Vad finns det för alternativ för mig då, eller för oss alla? Hur många är det som kommer kunna plugga vidare på högskolan nu när borgarna vill minska intagningsplatserna markant? Nja, jag vet inte. Ett pigjobb åt någon moderat som sätter sig själv i första hand och ser ner på låginkomsttagare skulle jag aldrig ta. Men då finns det ju ingen a-kassa som kan rädda mig. vet inte hur det ska sluta. MEN DET LÄR GÅ ÅT HELVETE!

Nu hoppas jag att svenska folket slutar vara så jävla egoistiska och tänker på ALLA människor i samhället. eller ni lär väl se. Moderaterna har gjort ett bra jobb med att "klä ut sig" till de röda, vänliga och hjälpsamma socialdemokraterna. Ett nytt arbetarparti var slogan. Jo tjena! För vilka. Moderaterna har flyttat sig på välfärdsmodellen, från de hårda konservativa delarna till de mer individtänkande liberalistiska för att sedan strosa upp mot socialistiska ståndpunkten. Men nu har de makten. Räkna inte med att de tänker stanna kvar här uppe hos de röda.
Folk har blivit lurade.
Snart kommer partiet bli kallt och hårt. Klarar man sig inte själv då får det va. Staten och samhället ska inte vara någon lösning.
Nej, moderaterna faller på välfärdsmodellen, tillbaka till sin grundideologi. Den ideologi som inte fungerade att locka väljare med. men nu - nu är det kört.

Sorry om jag låter destruktiv och pessimistisk.
Men lugn, jag kommer bara vara såhär i 4 år.
Då Sverige är så jävla nerkört.
Då jäklar ska folk fatta att socialistiska tankarna är de enda som kan styra ett samhälle då alla känner sig delaktiga - då alla är med!

/Tess
Ska man säga "välkommen klassamhälle" nu eller?

"Hon hade stringtrosor"

Jag är så jävla förbannad. Måste redan nu varna att språket och ordvalet i detta blogginlägg kan bli lite aggressivt.
Jag, Madde och Jojo var på bio ikväll. Vi valde att se: "säg att du älskar mig". Redan efter tre minuter undrade jag vad det var för jävla fjortisfilm vi hade valt att se. Men det ändrades ganska snabbt. Flickan i filmen blev våldtagen av två av sina klasskompisar. Hon reagerade väl som de flesta tjejer som blir utsatta för detta sjuka, förskräckliga, obeskrivligt hemska överfall - hon valde att inte anmäla, att inte berätta för någon och bara försöka stryka ett streck över hela händelsen.

Redan då blev jag förbannad.
Det värsta var att filmen inte var speciellt censurerad. Jag klarade inte av att titta. Hur fan i helvete kan vissa (observera vissa) killar vara så in i helvetes sjuka i huvudet? Hur kan en människa sjunka så lågt? Hur fan kan alla jävla medmänskliga spärrar som normalt finns inom en bara försvinna sådär? Jag fattar inte... Okej, nu var det en film, men det har hänt. Det händer vareviga jävla dag. VARJE DAG! är det någon som ska försöka ta tag i problemet påriktigt? När?
Våldtäkten på filmen var hemsk. Tjejen blev itvingad sprit, blev jättefull och sedan utnyttjad. Hon blev fasthållen av den ena och påsatt av den andre. När båda äcklena hade "fått sitt" var de inte nöjda. Nej de skulle sabba henne totalt, (om det ens gick att förstöra henne mer).
De jävla svinen drog upp en flaska i anus på henne också. Sen lämnade dem henne.
Jag var så jävla upprörd. Jag vet att det var film, men det spelar ingen roll. Läs vilken dagstidning som helst, det står överallt.
"Flicka våldtagen av sex män", "Flicka överfallen under joggingtur", "Flicka sexuellt utnyttjad i skolan", "Flicka överfallen efter krogen". När fan ska samhället vakna?

Jag tänker fan inte tollerera eller acceptera att det ska vara såhär. Tycker inte att någon annan människa ska göra det heller. Hur fan ska man få dessa sjuka killar att fatta att man, bara för att man inte kan skaffa sig en riktig tjej på ett ärligt sätt, inte har någon som helst rätt i världen att överfalla en tjej. Fattar de inte hur mycket det förstör?
Jag skulle vilja se en siffra på hur många våldtäckter som begås i Sverige varje år.
Hur många av dem anmäls?
Och det värsta av allt - Hur många av de anmälda får ett straff.

På filmen idag så frågade försvarsadvokaten till killarna frågor som:
- Vad hade du på dig? jaha, kortkort kjol, utmanande linne och stringtrosor.
VAD SPELAR DET FÖR JÄVLA ROLL?
Så man ska alltså inte få ha vilka trosor som helst, han menade alltså att om man har string så får man skylla sig själv om man blir våldtagen, eller att det skulle kunna vara ett försvar för förbrytarna (ursäkta, äcklena).
Då kunde jag inte hålla käften, så jag sa rakt ut i biosalongen: Men vilken jävla gubbjävel.

Nej, ush.
Jag är så upprörd, så förtvivlad.
Det är ett sjukt samhälle vi lever i. Det kan inte vara friskt då tjejer måste köpa överfallslarm, knyta nycklarna i handen, vara spänd hela vägen hem från krogen eller till och med skolan. Då kan inte samhället vara lyckat. Är det rätt att tjejer, varje gång de går ensamna, ska få en klump i magen då de går själva hem? Att de varannan sekund tittar bakåt för att se att man inte är förföljd, eller att tjejer skippar löprundan efter klockan sju på kvällen?
Fan.
Något måste göras.
Nu.
DETTA FÅR INTE ACCEPTERAS

Jag är jävligt trött på det här nu.
Alla borde se filmen och fatta hur jävla sjukt det är.
Jag hoppas att den väcker samma känslor hos dig som den gjorde hos mig - om inte kanske du ska ta en ärlig funderare på om du verkligen är en frisk människa.

/Tess - upprörd, ledsen, arg, besviken och jävligt, jävligt förbannad.

RSS 2.0