Firar kungen i overall

Valborg. Hoppar den här dagen kanske?

Men NEJ!
Jag har er. Tack. Tusen miljoner tack.
Vi drar på kravall. Firar kungen kanske?


...

åååh Therese...
DÅLIGT!
Så dåligt.

Stressa inte. oroa dig inte.

Jag vill dela med mig av det här.
det är genialt.
Det är så sant. det är så sant att det är skrämmande hur vi människor beter oss. Är vi verkligen "människan som vet att hon vet" då vi beter oss så lika - allihopa?

Hursomhelst
Länkar texten som emil Jensen gjort, så har du spotify så kan du lyssna här

Stressa inte, oroa dig inte

låt ingen annan definiera vem du är, jämför dig inte med någon annan, hitta din väg och gör det så tidigt i livet som möjligt. helst innan du gjort dina gymnasieval. men stressa inte och oroa dig inte.
res mycket, upptäck världen - annars har du ingenting att minnas när du blir gammal. åk till alla världsdelar, inte bara som turist, utan luffa runt och bo med lokalbefolkningen. träffa indianer och delfiner, men akta dig för sjukdomar, våld och droger. det är jättevanligt att den som reser blir rånmördad. och vaccinera dig - även om det finns en massa sjukdomar man inte kan vaccinera sig emot och ibland är biverkningarna av vaccinet värre än själva sjukdomarna. men stressa inte. och oroa dig inte.


ät mycket vegetarisk mat, sänk ditt kolesterolvärde, men se till att få i dig alla livsviktiga proteiner och mineraler och inte minst vitamin b12. brist på b12 ger dig håravfall, depressioner och i värsta fall för tidig död. men kött är ännu värre, det ruttnar i kroppen och täpper igen dina blodkärl, vilket också är livsfarligt. men stressa inte, det gör det bara värre. och oroa dig inte.  för oro för sjukdomar kan bli en självuppfyllande profetia. så oroa dig inte. men kolla alla knölar och alla fläckar och var väldigt vaksam på minsta förändring i aptit och avföring - det kan vara något livshotande. men stressa inte, det gör det bara värre. och oroa dig inte, då blir du ännu sjukare.


börja på yoga. själen sitter i kroppen och kroppen sitter i själen. så slappna av. om du inte slappnat av innan du somnar blir din nattsömn orolig och störd nattsömn förkortar din livslängd med i genomsnitt 10 år. men sov inte bort dagen heller. sover du ett par timmar för länge varje dag försvinner mer än 50 dygn per år. och räknat då på 72 år - över 3600 dygn, det vill säga 10 år då också, helt i onödan. så sov exakt så mycket som just du behöver och sov gott. stressa inte, oroa dig inte.


ha bra självförtroende. om du har dåligt självförtroende så lyser det igenom och du blir precis så ful som du tror att du är. se därför till att ha bra självförtroende, tro på dig själv - ingen annan gör det. om du har dåligt självförtroende så kommer folk att trampa på dig, behandla dig som att du var precis så värdelös som du tror att du är. det kan ta en hel livslängd att bygga upp ett gott självförtroende, det raseras på bara ett par sekunder. men stressa inte oroa dig inte, det syns på dig och ser inget vidare ut. förträng inte dina problem och inre konflikter. om du går runt och håller allt för dig själv så hittar problemen andra kanaler. du blir sjuk både psykiskt och fysiskt. men gå inte runt och prata om dina problem, livet är alldeles för kort för att vara dyster. var lycklig, ett gott skratt förlänger ju livet. se till att ha roligt hela tiden, omge dig bara av roliga människor och var rolig själv. annars vill ingen vara med dig och ensamhet är livsfarligt, det är vetenskapligt bevisat. men lär känna dig själv och umgås mycket med dig själv för förr eller senare blir du ensam. men stressa inte, oroa dig inte.


var en god konsument, det är du som bestämmer hur världen ska se ut. så börja på din arbetsplats, på din skola, på dina barns dagis. engagera dig i allt som sker lokalt, men minst lika mycket globala konflikter för dem angår dig om jorden går under går även dina barns dagis under. så sopsortera, cykla till jobbet, spendera all fritid med familjen, engagera dig fackligt, i idrott, och ha en egen hobby, stressa inte, oroa dig inte.


ärv bra gener, ha ett kreativt arbete, var i solen och akta dig för solen. ha en snygg kropp men var inte ytlig. hitta dig själv, var framåt, ta det lungt, ta för dig, visa hänsyn, ha skinn på näsan, ha kött på benen, var ödmjuk, var dig själv och anpassa dig. ärv bra gener. ät olivolja, men stek för allt i världen inte olivolja. var om dig och kring dig, ta det lungt, engagera dig, var kreativ, stressa inte, oroa dig inte, hitta dig själv, ärv bra gener, mät din mage, ha bra en bra självsyn, ta hand om andra, tänk på dig själv, stressa inte, oroa dig inte.

Men om du aldrig stressar så är det för att du inte vill någonting, och om du aldrig oroar dig så är det för att du inte bryr dig. Så stressa. Oroa dig. Det är lugnt. Det tyder bara på att du är vid liv.



djävulens skor

Gud vilken bra lördag det blev igår.
En sjukt kul runda på stan med Jill och sen rödvin, högklackat(!) och flamman..
Jag svek Jill. Mina fötter pallade inte. Jävlar. Så satt mig utanför flamman och väntade på tappra Jill och sofia en kvart innan stängning. Två intressanta konversationer blev det.

Inatt hade jag kramp i vaderna.
Men.. Sluttjatat om klackar. Men Jävlar!!!

Idag har jag huvudvärk.
Idag åker jag till Örebro igen. Lite mindre vemodigt än förra veckan. Nu är det ju bara fyra dagar. På fredag ska vi vara i skolan igen.

 

Varför kommer dessa tankar?


Löpning

Ännu en vecka i Örebro/karlskoga har gått. Det går så fruktansvärt bra på praktiken. Det gör mig glad. Jag ska bli sjukgymnast. Börjar inse det nu..

Nu är jag hemma i Linkan igen. Igår trotsade jag mina benhinnor och gav mig ut på en löprunda. DET GICK! fan vad underbart det var. Vallaskogen och skobyte var det som gjorde susen. Fick mersmak. Löpning är speciellt.. det går inte att förklara. Så jag gav mig ut på en morgonrunda idag. Det var säkert 5 månader sedan jag sprang på morgonen. Hoppas hoppas hoppas att mina benhinnor vill hålla sig under den värsta smärtgränsen.

Nu blir det stan med JillPill. Ikväll flamman med samma fuckface (Jill alltså)!
Fint som snus!

(insåg med denna bild att det inte finns så många bilder på Jill och mig ihop - kasst)




Mammakär

Jag känner helt plötsligt att jag inte riktigt är bekväm.
Så vart finner man trygghet?
Jo hemma. Hemma hemma hos familjen.

Drabbades av akut "jag-längtar-efter-mamma" känsla.
Därför lyssnar jag nu på dansband och blir nostalgisk.
Tänker på när jag var liten och åkte bil med mamma och lyssnade på svensktoppen inspelade på kassettband. Mamma och jag satt där och sjöng för full hals till Arvingarna, Sven-ingvars och Vikingarna. Vi kunde varenda textrad. Sen när mamma någongång sjöng fel så: "nejmen, har de ändrat texten igen".. haha, och jag trodde verkligen att de ändrade låttexterna så ofta. Tokmamma!

<3

 

och jag vill inte åka till Örebro


Flamman

Flamman.
2 timmar i kö. En bra kö. Diskussion med M:are. Allt mellan himmel och jord kom upp på tal: Jag på permission, inlåsning, Örebro, Karlskoga (karlsborg?), Svordomar, Hallsta, Tuna, O-ham, känna på kanoner, svordomar, Teologi - ett svårt ord, risk för spräckta skinnjackor, päroncider, pappiljotter, skobyte till höga klackar, 30 minuters väntan betyder 60 minuter... och mycket mer.

Jag hade kul.
Men det var kallt.
Vi var kvar till stängning alá Jill och Tess, hanna var tapper med oss!
Vi dansade grupptryckare och blev instängda.
Sen gick vi hem. Fel väg tyckte Jill. Men hem kom vi.
Jag vill aldrig i mitt liv byta ut min kudde mot den jag har i örebro. den är VÄRDELÖS!

haha, idag har jag varit så sjukt lat. Längesedan jag var såhär lat.
Har spenderat hela dagen i soffan och kollat på två avsnitt av millenium, förra boston tee party, plus, debatt, så ska det låta och talang. Inte gjort ett skit med andra ord. Hur skönt som helst.

Tappra skaran på Flamman!

Braaa propp!!!

Hemma, hemma, hemma!

Jag är hemma. Hemma i Linkan. Linkan är mitt hem - alla gånger!!!

Praktiken går som rinnande vatten.
Jag älskar att promenera i skogen med gubbarna och gummorna...

Enda problemet: Hur får man tiden att räcka till när man jobbar och pendlar 2h varje dag?
Jag blir specialist på att åka buss i alla fall..

Campushallen är avklarad.
Jag älskar campushallen. (som om det vore något nytt)
Nu stundar Flamman.
Jag har saknat SG-arna.
Jag ska krama om er alla!

Flamman var det!

Då var stunden kommen

Ingen återvändo.
Örebro/Karlskoga väntar.
6 veckor.

Sofie och jag kommer göra stället!
det har talats om tvångsförflyttning. Men det kanske går.. Tack vare Proppen!

jaha - hejdå, hejdå Linkan!


Trio på ågatan

25 års fest på Örat.
Spontan utgång på Harrys/sliver.
Tappra skaran - Jag, Martin och Jard. Längesedan jag hade såhär kul på dansgolvet.
Lyckad kväll i Linkan.
Även om dagen såg lite dimmig ut till en början.

Dock kunde kvällen ha slutat kasst, då någon pundare till människa tyckte att det var ett lämpligt ställe att fimpa i mitt öga.. Som tur var hann jag blunda. Jävla idiot!! Varför i helvete gör man något liknande?


Vad ska jag med värdighet till när jag kan ha det bra?
Integritet, vad har den någonsin gjort för mig?
Och tryggheten byter jag med glädje ut mot dig

gräver en grop

att det kan bli så fel.
det blev ju bara konstigt igår.
falsk

Jag blev ledsen.
Jag behövde tröst
förlåt.
det var fel.

Jag går inte hand i hand med mig själv idag.
Jag är besviken.

tack Sofie - du försöker att få mig på bättre tankar. det är inte lätt när jag börjar gräva den där jävla gropen.

och jag vill inte till örebro.
Därför har jag inte packat än.

Jag vet inte, jag vet faktiskt inte...



Väck mig inte imorgon
Låt solen gå upp utan mig
låt det vara en fin dag
låt solen gå ner utan mig
/Emil Jensen

Sickhouseparty!

dags för sjukHUsfest...
Jag har vilat på soffan för att orka med kvällen/nattens bravader.
Johan har lovat att hålla mig levande.

Jag vill inte att denna helg ska ta slut. Aldrig någonsin.
Vill inte lämna Linkeboda. Så därför njuter jag varje sekund - Här & Nu!

Så nu taggas det. Till Sofie om en stund. Sen fjärilen. Sen NH. Tredje gången gillt NH - jag ger mig inte..
Jag har lovat mamma att inte skaffa mig fler hemska blåmärken som jag inte har någon aning om varifrån de kommer. Jag ska jobba på det ikväll..

 

Jag blundar och önskar så mycket jag kan

Aldrig redo

Jag har världens bästa vänner..
Johan, varför går du SG? Borde inte du bli typ fantombildstecknare?

Åh vad ni får mig att bli glada.
Säger som Sofie: Jag kommer aldrig känna mig redo för att åka härifrån.
Vill inte till Örebro nu..

Men sköna böna kommer stanna i Linkan i sommar. Det gjorde min dag!!!

Nu ska jag träffa mentorsbarnen.
Sen gym och spinning.

BÄSTA!


Hur dum får man bli?

Fyfan vad dum man är ibland.
Mina benhinnor, är som ni säkert har förstått väldigt smärtsamma.. Så vad gör jag? Jo jag byter skor. "De här är säkert bra" tänker jag och traskar ut på min morgonpromenad. Och visst var de bättre än de slitna skor jag har. Men efter ca 10 minuter så svider det rejält om hälarna, efter 20 minuter så känner jag att det börjar bli svårt att gå normala steg, efter 30 minuter känner jag att huden är borta på hälarna och efter 40 minuter kämpar jag för att överhuvudtaget ta mig framåt. Efter 50 minuter tar jag av mig skorna och försöker efter bästa förmåga halta hem med bara framfoten i skon. JÄVLAR - nu vet jag vad riktigt skoskav är.

Men fan vad folk ska glo då.
Jag haltade på där och pinades av smärta.
Sen glor folk som att de aldrig sett något liknande.
Jag var så arg och irriterad, mest på mig själv, men även på att folk glor. Så jag glodde tillbaka.

Nu har jag lånat Jills cykel så att jag kan ta mig till gymmet. Trodde ett tag att skoskaven skulle få ner mig för räkning. Men icke!

Jag är trött på smärta nu.
Fan så onödigt Therese!

Axlar/mage är det som piskas idag!

Googla inte "skavsår", jävligt läskiga bilder


Spinning!

Lediga dagar = nytto dagar

Idag har det hunnits med morgonpromenad, tvättning, matlagning (den berömda kycklinggrytan), lite inhandlade av behövligheter på stan och nu står gym och spinning på schemat.
Jag har lurat med mig Johan på spinning! Underbart kul..
Så nu är det kaffe och protein som ska intas och sen iväg till Campushallen.
Fint - fint som snus!

Mars sammanfattas

Mars är slut.
Sammanfattning av denna träningsmånad.
Överlag riktigt bra, men har ju kämpat mot mitt troliga diskbråck och mina ömmande benhinnor.
Lite jobbigt att ha en rygg som vill att man ska gå samtidigt som man har inflammation i benhinnorna som vill att man ska vila.

Hursom - med alla promenader medräknade så landade antalet träningspass under mars månad på 50 stycken.
19 styrketräningspass
23 promenader
endast 8 renodlade "konditionspass"..

Jag önskar att jag kunde springa, men det är just nu omöjligt...
Sen så är det flera veckors praktik som hägrar vilket gör att även spinningpassen får stryka på foten.
Känner mig lite less just nu.

Men jag får njuta denna vecka - denna sista vecka i Linkan.
Gym och spinning står på schemat.

Förfan - gör mig brun!
Ge mig sol!


Påsk och benhinnor

Dålig uppdatering.
Har tillbringat påsken hemma i Hallsta/Västerås. Allting är sig likt. Några är fortfarande tillsammans, några ska ha barn, några har fått barn, några har gjort slut, några har flyttat till metropolen kolbäck.. ja.. så ser det ut hemma!

Underbart väder har det varit. I fredags blev det en lång löprunda några varv runt skantzsjön. Benhinnorna kändes bra. Jag var glad. Idag tänkte jag göra en repris. Jag klarade av att springa i 10minuter, sen pallade jag inte smärtan i underbenen längre. Jävlar. Jag trodde att de skulle gå av.

JUST NU ÄR JAG SÅ FRUKTANSVÄRT TRÖTT PÅ ALLA SKADOR.
JAG ORKAR INTE!!!

Om någon har receptet för hur man fixar benhinnor som blivit kroniskt inflammerade så snälla hjälp mig!
Just nu har jag fan testat allt - inklusive vila i typ flera månader.. Inget hjälper!!!

Påskägg har det blivit, god middag hemma hos moster och kusinerna, mys med sys och föräldrar.. En bra helg!
Igår blev det en hemvändarkväll till Qwarn. Fint! Vissa människor har vuxit i mina ögon. Blev förövrigt kallad Karl-Alfred och Arnold ett par gånger. Fint betyg! haha!

Nu blir det hemfärd till Linkan.
Disciplin. Vafan!

RSS 2.0