Lysande färg

Skönt med ledighet så att det syns att det går framåt. Väggarna i köket är snart vita. Garderoben i sovrumet är (ÄNTLIGEN) nästintill färdigmonterad. Tvättstugan är snart klar och de nya vitvarorna är snart installerade. Vi sa i början att vi skulle ta ett rum i taget - men snart är det tre rum som är klara. Håller lite på resultatet tills jag kan visa upp helt klara "före- och efterbilder".
 
Vi har shoppat på oss lite julbelysning på rean. Så nu längtar jag nästan till nästa jul. Då kommer vi kunna pynta huset med massor av fina saker, ha levande ljus, doftande julbak och en gran. Inte ett renoveringsobjekt med kartonger överallt - som nu.
 
En tanke har slagit mig när man renoverar. Det gäller att inte ha för bråttom med alla inköp. Idag fick jag och PJ en lysande idé kring hur vi ska göra med väggarna i köket. Hittade världens läckraste färg som går lite åt 60-tal. Båda kände direkt att den färgen var som gjord för vårt kök. Så nu ska vi suga på karamellen några dagar sedan blir det nog till att måla.
 
Här är den läckra julstjärnan jag köpte. Blir kanon i köket - ser jag framför mig i alla fall. Stilren utan krusiduller från "By Rydens".
 

Julafton på ett annorlunda vis

Har haft en riktigt mysig jul.
Första julen i huset också. Känns spännande med lite nya egna traditioner.

Idag blir det ännu en middag och sedan är det dags för sista slipningen i köket och därefter målning. Äntligen!
Att det skulle vara så mycket att göra. Det förstod jag nog inte förrän det väl började rivas. Faktum är att det har gått väldigt bra, trots allt. Jag har liksom vant mig att hoppa mellan vardagsrummet till groventrén för att komma ner i källaren. Att diska all disk i tvättstugan är ren vana (nästan så att jag har glömt bort tjusningen med diskmaskin). Yoghurt och bär till middag varje dag har också blivit något av en paradrätt.
 
Men jag tänker nog annorlunda snart...
 
 

Att små små ord kan vara så stora

Idag gjorde jag min sista dag som idrottslärare på Näslundskolan.
Sitter och är lycklig över dessa teckningar/hälsningar som jag fick från en klass.
 
Det föll några tårar av glädje när jag gick igenom dessa:
 
 
Nu väntar två veckors julledighet fylld av köksrenovering. Vi siktar på att ro detta i land nu. Sedan är det nya äventyr på högstadieskola under vårterminen.
 
 

Skridskor - mördarlek

Jag trodde aldrig att man kunde få sådan extrem träningsvärk i iliopsoas (höftböjarna) av att åka skridskor. Åkte med alla klasser i måndags mellan klockan 8.00-14.00. Kände mig väl lite trött och ovan efteråt men det går inte att jämföra med hur det känns nu. Går lätt flekterad de första 50 metrarna efter en uppresning. Påminner lite om gångstilen jag hade de första stegen jag tog efter blindtarmsoperationen. Smärtan är ju total. Kan knappt växla eller bromsa i bilen, får lyfta benet till de olika pedalerna. Högrisk i trafiken - verkligen!
 
Nu har jag beklagat mig.
 
Imorgon ska jag göra ett slipjobb på alla spacklade väggar. Nu ska det snart på med vitfärg och sedan läggas golv i köket. Som jag har längtat!
 
 

Självhjälp

Jag önskar att jag kunde fylla varje inlägg med bilder på fina julpyssel och härliga bakverk, men tyvärr är det bara att inse att dessa bilder får vänta ett år på att publiceras. Det finns ingen mening med att försöka vara tapper i en krigszon. Eller nära på en krigszon i alla fall, så skulle jag beskriva vårt hem just nu. En stor skillnad är dock att denna krigszon är fylld av värme och kärlek.
 
Några av er vet att jag i höst startade upp ett projekt som verkligen var udda för att vara mig. Jag fick lite influenser från slöjden på skolan och började helt enkelt att virka. Jag lovar er att jag har svurit många gånger denna höst över tappra försök att räkna maskor och liknande. Men vilket terapiarbete. Detta är grejen - för mig!
 
Resultatet efter min första virkning (och ta nu hänsyn till att det är den första):
 


 
 

Den första snögubben

Idag var det världens bästa kramsnö ute. Så då väcktes barnet inom mig... (som om de ens har somnat någon gång).
 

Julpyssel med byggdamm

Nu har det snart gått 3 veckor utan kök. Börjar kännas rätt svårt att hitta på inspirerande kvällsmåltider nu. Matlådorna i frysen börjar sakta men säkert bytas ut till tomma frysfack... Som tur är så är PJ uthållig. Nu är alla väggar i köket preppade med gips. Även om det är massor kvar att göra så befinner vi oss nu på den uppbyggande delen av köks-projektet. Alltid något. 
 
Trots kaos i hemmet så kunde jag inte hoppa över det årliga julpysslet.
Så klockan 7 imorse bakades det lussebullar och gjordes adventsljusstakar.
Resultat:
 
 
 
 
 

RSS 2.0