Diem perdidi

Jag är TRÖTT!
Hösten är här, jag går ner mig och blir ledsen för minsta lilla.
fan

Festen i helgen slutade med en rejäl krash. Skåpet i köket välte och i raset gick det mesta efter min farmor och mormor sönder. kvällen slutade i ett antal tårar, men tack vare vissa underbara människor så repade jag mig igen. Fast jag blir fortfarande ledsen när jag tittar på det tomma skåpet. Känns som att ingenting i världen kan ersätta det som gick sönder. Eftersom att varken farmor eller mormor finns kvar. Det gör ont.
Jag saknar er så in i helvetes mycket..

förövrigt så lever mina känslor ett eget liv nu. mest är det förbannat, ledsamt, dystert och tråkigt. Jag orkar inte det nu..
tillbaka på ruta ett igen?

får ta nya tag, när jag nu ska hinna med att orka det.





men om kungen sägs att han är son av solen


Samma orättvisor, i en annan tid

Jag är en av dem som slavar på kung Cheops pyramid
det är vi som jobbar nere invid foten
 och vi sliter och vi svettas för att inte tappa tid
det är synd om dem som inte fyller kvoten

Har man en gång kommit hit,
 blir man aldrig mera fri, om man slutar här,
så slutar man i gropen
 men om kungen sägs att han är son av solen

Bakom femton dubbla reglar,
bakom femton dubbla lås,
håller rikedomen hov i maktens salar.
Här finns ingenting som hotar,
här finns ingenting som stör.
Här är tankarna och rummen lika svala

Och om någon måste dö,
och några ska ha spö,
finns det andra som kan verkställa besluten
hit törs aldrig ångestropen eller tjuten

Det verkar som om det i varje tid,
och i alla sorters folk,
finns några som vill skapa pyramider.
Där dem själva sitter överst,
 och har makten i sin hand,
medans dem som lever nedanför de lider
om dem där uppe i det blå inte längre vill förstå,
utan föraktar alla de som ger dem mat
ska pyramiderna tillsist bli deras grav."



Dancing Queens

Jojo och jag vrålar allsång till ABBA-låtar för tillfället. Ladda ladda ladda för fest ikväll.. sjukHUsfesten. Alltså sjukhusuniversitetet som ordnar. Nice!
Förfesten sker in my apartment, och det lär bli fullt hus!

Jojo kom i torsdags. Då hade vi volleybollmatch som vi förlorade med 18-16 i 5:e set. surt. men idag vinner vi (stod över denna match p.g.a. jojo-besök)
Igår var det shopping som gällde. Spenderade lite av csn som vi ändå får i överflöd.. eller inte. Kvällen igår bestod av film (the game play), tacos och singstar!  (öva för ikväll)
Idag var det gym som gällde. Riktigt träningsläger för jojo..
Imorgon är det VILA!

Mamma och syrrorna åker till Thailand imorgon. Fusk.. Men hoppas att ni får en underbar resa..

Tagga, ladda inför la fiesta!

Utvecklingen och dess fördelar?

Vi vann matchen i helgen. Sensationellt andraset som vi vann med 25-2 (!!!) Det händer typ inte i volleyboll. Guniess rekordbok nästa. Spelade några bollar och avslutade med två raka poäng. Imorgon ska jag träffa sjukgymnasten så att jag får hjälp med min rygg. Kunde inte genomföra en hel träning förra veckan på grund av smärtor i ryggen. Men nu jäklarns ska det bort.

I helgen var mamma och syrrorna här. Superskoj! Spenderade lite för mycket av studiebidraget på IKEA, men Kamprad ska väl ha sitt han också.. :)

Äntligen började sjukgymnastutbildningen på riktigt. Idag var första dagen. Och den började inte så bra. Första lektionen startade 8.15, jag vaknade 8.45. Mindre roligt, och väldigt pinsamt. Men det ordnade upp sig ändå. Nu sitter jag och letar fakta om hållning och vad man kan göra för att förbättra hållningen. Intressant, finns mycket som jag borde applicera på mig själv.

Dags att göra lite middag snart, sen volleybollträning.
På torsdag kommer Jojo hit, och på lördag är det sjukHUsfesten!!



 Something, somewhere went terribly wrong
(På tal om hållning)

Skinande rent i hem och huvud!

Sådär då, nu var första tentan klar. Det var inte så förskräckligt hemskt och nervöst som jag trodde att det skulle vara. Tentatanterna levde dock upp till sina rykten.

Nu blir det bara lungt och fridfullt enda tills på måndag. Familjen kommer och hälsar på, så det blir nog några vändor till IKEA och MAXI.. Annars då. Har tillbringat fem timmar med dammsugarn och moppen idag. Behövde verkligen rensa huvudet efter all faktainpräntning.
Så nu doftar det grumme såpa och skiner i hela lägenheten! Min renhetsmani kan vara lugn i några dagar framöver.

Ikväll blir det bio (Rallybrudar) med älsklingen, som sitter och skriver tenta nu. Skönt att göra något tillsammans nu när det bara varit plugg de senaste veckorna.

Förövrigt så är min rygg inte bra. Snackade med LVC:s sjukgymnast igår och han asåg att jag skulle "stöpas" om. Men det skulle vi fixa med en smärtsam behandling. Jag längtar! Men jag får väl stå mitt kast nu eftersom det är jag som har slarvat med allt vad stretchning heter. Äpplet är surt vill jag lova.
Men slipper jag mina smärtor i ryggen så är jag glad. För det blir bara värre och värre för varje dag.
Dags att göra nytta. (som att gömma alla skolböcker och hoppas på att jag inte behöver läsa dem igen)


Bara två år kvar till val...

Vi vann matchen i helgen med 3-0. Första vinsten och det är alltid lika härligt med vinst.. På kvällen, efter den långa bilresan hem från Degerfors, åkte jag till Annie där flera i klassen samlats för att fira att Sofia fyllt 20!
Trevligt trevligt..

Snart dags för träning. Och i övermorgon är det tenta.. Jag börjar faktiskt känna mig ganska lugn. Kan inte lära mig mer just nu så jag får förlita mig på att det jag har lärt mig räcker. Annars finns det ju omtenta ;)

Imorse trodde jag att jag skulle dö. Tant röd kom på besök och med henne den värst smärtan någonsin. Höll på att svimma och spy om vart annat. Har aldrig känt så.. Längtar fan till klimakteriet nu. Så att det är över. Föda barn ska jag ta mig en riktig funderare på om det är värt smärtan. För det jag hade imorse var nog bland det värsta jag har varit med om. Intressant information va?

Igår var det debatt. Klockrent uttalande från Ohly:
"Det ska löna sig att vara rik och straffa sig att vara fattig i Sverige när borgarna styr"



Dagens politik tar från de fattiga och ger till de rika...
Och detta är så sjukt jävla vidrigt..



Matchdags

Snart är det dags för match. I Degerfors. Så det blir till att tentaplugga hela resan. Jag börjar bli lite nervös inför tentan, hur ska jag veta om jag har lärt mig tillräckligt?

Nåja, fokus på volleyboll nu. Lite gamla skador som gör sig påminda, men hoppas att jag kan känna mig "fit for fight" till matchen.



Borde kolla lite på Sune snart igen.
Jag kan inte låta bli att skratta så att jag gråter.
(förresten så är det nog Rudolfs fel att jag svär så mycket)

Det svarta guldet

Det är verkligen facinerande hur kaffe kan påverka ens energi så mycket. För bara några minuter sedan låg jag utslagen i sängen, hade ont i varje muskel och orkade verkligen inte med en dag av tentaplugg. Men så kom den - dagens första kopp kaffe. Nu sitter jag, tack vare den svarta drycken, vid köksbordet och läser om gubbar som Vygotsky, Piaget och Dunn & Dunn. Måste lära mig hur man kan förändra ett beteende hos människor.

Kaffe är grejer det!

Ikväll blir det träning. Hoppas att min kropp orkar. den börjar, som vanligt, göra sig van med alla skador som kommer på posten så fort jag vill lite för mycket. Tror att det blir ett besök hos vår massör snarast. Kluckande i korsryggen lär ju inte vara så bra :S
Matchen i helgen är mot Orion (degefors). Skriver på kontrakt för LVC ikväll.

Tenta om mindre än en vecka.. Första tentan. Lite skakigt om knäna är det. Men det ska väl fixas.



Träning är en försvarsmekanism mot att ta itu med pluggandet

Så var jag på det igen. Volleybollen. Vet inte om jag egentligen har tid, men jag ger det en chans. För det är så sjukt roligt! Helgen gick helt i volleybollens-tecken (hur nu det ser ut?) I lördags var det match med B-laget. Jag gick, för första gången i mitt liv, center.. och så himla dåligt gick det faktiskt inte. Igår spelade A-laget (div.1) mot Falköping borta. Gick center även denna match. Började riktigt bra med servess och ganska stabilt spel. Men fortfarande saknas den gamla hederliga rutinen. Några träningar till så..

Hursomhelst, vi förlorade båda matcherna, så nu kan det bara bli bättre..
Träning ikväll, imorgon och på torsdag plus några gympass på det.
Sen var det det där med tentan också.. Men det är en annan historia..



TENTAÅNGEST

Vart tog den ljuva gymnasietiden vägen?

Dålig uppdatering här. Beror till största del på tvingad omprioriering i tid. Det är väldigt mycket för mycket i mitt huvud just nu. snart tenta och min vanliga vånda smyger sig allt närmre farstuknuten.

Jag har ju inte minskat min lediga tid genom att börja spela volleyboll igen. Men det är så sjukt kul. Förra träningen berättade tränaren att de skulle testa mig som center. HAHAHA! vi får väl se hur det går. Jag - center??? Det är ungefär lika komiskt som att Bush skulle sjunga trollmorsvisan eller nått liknande..

Som sagt snart tenta. Jag är nervös. Vi arbetar enligt PBL (Person baserat lärande) Det betyder att litteraturlistorna är sju mil långa för att man ska välja själv vad man vill läsa. Men jag vill ju läsa ALLT! Endas och endas då är jag säker på att jag vet allt jag behöver veta. Fan. Varför tyckte jag att gymnasiet var ansträngande?
Visst, det här är mycket roligare, men usch för att knappt ha någon att fråga.
Köpte till exempelt kurslitteratur för 1000:- igår.. Vart tog gymnasietiden vägen, då man fick låna alla böcker som man behövde.

Nej nu måste jag göra nytta. Ska snart på volleybollträning. Är lite mör i kroppen dock, var och gymmnade supertungt imorse.. Kanske dumt, men skönt att rensa skallen på tankar.


Om hösten alltid var såhär så skulle inget vara jobbigt

RSS 2.0