Hemma för renovering

Hemma igen efter en liten minisemester i Göteborg. Bruce var mäktig! Jag är så glad att vi köpte biljetterna i november. Denna dag var nog helt klart sommarens höjdpunkt. Bara att bocka för "the boss".

Efter lite nya krafter tog vi tag i renoveringen igen. Idag var det taket som stod på agendan.
Vi bestämde oss för att köra med trätak i sovrummet. Tror att detta kan ge en riktigt varm känsla. Om jag gissar så kommer resten av huset vara ganska sparsamt med mysigheter.

PJ med dykertpistol.

 

 


Golv och lister kvar nu. Sedan får vi äntligen börja inreda.

Pooldopp

Nu blir det lite paus i renoveringen för att åka ner till Göteborg och se Bruce. Kommer bli grymt. Tar några dagar ledigt och svänger förbi Borås också.

Idag var Jojo och Leo här och badade i våran "pool". Det var uppskattat att stänka vatten på de två tanterna som satt brevid poolen.

Nu är rummet äntligen färdigmålat. PJ har gjort ett riktigt bra jobb med både spackling och målning. Jag har mest rensat ogräs idag. Så sjukt avkopplande syssla.


Slipad

Jag önskar att någon kunde säga att "du behöver aldrig mer slipa en vägg". Dessvärre var detta bara rum 1 av minst 5... Undra hur länge spackeldamm sitter kvar i lungorna? Mår nog bäst av att inte veta.

Idag har vi äntligen påbörjat målningen av rummet. Äntligen vitt!

 




Skogens kung

Denna dag får gå i bärplockningens tecken. Att plocka blåbär är bra för en rastlös själ. I med lurarna i öronen och lyssna på sommar i P1 och så har man plockat ihop någon liter (och fått tusen myggbett på köpet). Men det får det vara värt. Nu finns det ju en fantastisk topping till morgongröten!

Husmor

Älskade trädgård!

Rest en vägg

Vi hankar oss fram med renoveringen. Idag har det i alla fall hänt lite saker. En vägg har återuppstått och det har spacklats skruvhål och skarvar. Nu finns det återigen ett sovrum och ett mindre vardagsrum som hör ihop med det större.

Vi har haft lite paus från renoverandet nu i två dagar. Tennismatch och grillbjudning med vänner var välbehövligt!

Idag bestämde vi oss också för att det blir vitt trätak i sovrummet. Så gipslyften som vi hyrde för att få upp gipset i taket var inte så väldans välinvesterat.

 

 

 


Getingskräcken!

Det är skillnad på geting och geting.
Den undre är en "normal" geting. Den övre är någon slags mördar-Irsta-värsting-geting...


Väggarna på plats och taket på golvet

Nu har äntligen uppbyggnaden startat. Det vävspända taket har sett sina sista dagar. Väggarna är täckta av gipsskivor och nu väntar spackel i mängder, byggandet av en ny vägg mellan sovrummet och vardagsrummet. Sedan på med massor av vit färg, lister och vårt nya fina golv. Taket ska också få sig ett lyft. Frågan är om det blir vita träbrädor eller om det blir gips även i taket. Det ska vi fundera på nu.

Ja, vilken renovering det blev av sovrummet. Det som "bara" skulle ta en vecka... Men bra blir det och det är ändå det viktigaste.

Ny dag imorgon!

 

 


Golvspån på plats

Efter några dagars frustration så börjar det nu likna en vändning och någon slags ordning på golvet. Vi har levt i något som liknar en marsvinsfarm. PJ har verkligen gjort ett tappert jobb med att försöka sänka golvreglarna. De gamla var vinda och skeva som bara den, och tillsut blev det ändå inhandling av nya. Som de flesta sagt till mig när jag berättat att vi ska renovera ganska mycket i huset: det är alltid mer än vad man tror att göra. Jag förstår nu vad de menar.

Men det kommer bli bra, det är jag inte alls orolig över.

Ett tips är att behålla tålamodet. Konstigt nog är det jag som har haft det största tålamodet och hoppet hittills. Det har nog varit till lite hjälp i alla fall. Nästa tips är att inte tappa bort en hammare i isoleringsspån - den är svår att hitta igen och det blir en väldans oreda.

Ser fram emot kommande dagar. Nu är det återuppbyggnad på schemat.

Sen söndagkväll

 

 

En glad PJ på golvspån

 

 

Ett heldagsarbete senare. Golvspån på plats.


Rip out

Som jag nämde tidigare så hade vi problem med att bestämma vad som skulle rivas ut. PJ försökte på alla sätt att fega ur och behålla både golv och tak. Då kände jag att: Nej, ska det renoveras så ska det fasiken göras ordentligt. Så lyckades övertala honom att det är mycket bättre och häftigare att få luta sig tillbaka när det väl är klart och känna att man gjorde det helt från grunden. PJ köpte det. Så vi körde!

Vi har rivit ur en vägg, sparkat ut en vägg, rivit garderober av massiv trä, gjort en majbrasa på tomten, rivit ut golvet helt till grunden. Ja ni ser själva.

Väggen mellan sovrummet och lilla vardagsrummet rivs

 

Kanske den enda gången...

 

En garderob mot hallen rivs ut

 

 

Allt golv tas bort

 

 

 

 

En ny dag imorgon...


Tigersågen

Renoveringen av sovrummet rullar på. Lite problem har vi dock stött på. Vävspänt tak som bygger ner någon cm samt ett lagt parkettgolv som gör att om vi lägger vårt nya golv uppepå blir takhöjden inte tillräcklig för våra garderober. Så nu är frågan - riva golv eller tak?

Igår gick vi lös med tigersågen. Garderoberna från 60-talet var faktiskt helt omöjliga att rubba. Det är annat än all pappmassa som används idag.

 

 


Hinnomäki

För några dagar sedan lekte jag trädgårdsmästare. Vill visa resultatet. Jag och PJ fick en krusbärsbuske av "Svärfar", vilket var ett måste att ha i trädgården. Så jag slogs med daggmaskar och lerig jord. Nu hoppas vi på att busken bär frukt.


Före:

 

 

Efter:


Ut med sovrummet

På ett dygn har väggarna i sovrummet rivits, golvet slängts ut, elementet tagits bort... Och så har jag sopat undan det som låg på golvet i drivor. Nu är renoveringen i gång. Så ingen återvändo. Ska bli så kul att få bygga upp detta till vårt hem. Längtar och ser med spänning fram emot slutresultatet.

 

 

 

 

 


Den första av så många fler

Igår var det dags för bjudning nummer ett i huset för de nära och kära.
Tyckte att det var så mysigt att bjuda alla man håller av, sitta inomhus med plastbordet på grund av regn och känna att det finns plats. Önskar att det blir tusen sådana bjudningar. Jul, påsk, midsommar, kräftskivor, födelsedagar, grillkvällar, höstmyskvällar... ja ni förstår.


 

 

 

Idag har jag och PJ startat vår renovering. Sovrumet stor först på tur. Ni får se bilder imorgon.

Vi passade på att njuta av sommarkvällen (innan åskvädret).

 

 

 

 


Smultronställe


Jag har hittat mitt smultronställe.

Praktiskt när det finns runt husknuten.

Sommar, älskade sommar.


Vatten vatten

110 kvadratmeter golv inköpt,
kök från HTH beställt,
första timmarna på fyra veckors semester har startat,

Dags för förändring i hemmet!

 

Idag har jag stött på några svårigheter med att bo i hus. Först tänkt jag vara flitig och rengöra alla utemöbler från diverse fågelskit och svart smuts. Tänkte att vattenslangen kan ju vara bra att använda. Men fick fasiken inte på vattnet. Helt omöjligt. Och nackdelen med ett hus från 60-talet är att man inte ens fattar vilket vred som logiskt kan leda till att vatten kommer ut ur rätt slang. Så jag sket i det. Gnuggade alla möbler för hand.

 

Sedan skulle jag vara flitig och tvätta kläder som inte gjorts på 2 veckor. Kommer ner i källaren och vatten på golvet runt tvättmaskinen. Avloppsröret hade visst hamnat lite fel. Så där kom det ju vatten, men inte ur trädgårdsslangen. Smått irriterande.

 

Jag lär mig nog...


Älskade hem

Äntligen! Har nu varit husägare i 6 dagar. Och jag älskar det. Jag ÄLSKAR det verkligen. Sådan frihet. Allting känns så "hemma". Trodde inte alls att det skulle kunna kännas så bra. Så glad.

I fredags flyttade vi in. Två vändor mellan Uppsala och Västerås. ICA:s egen hempizza blev vår första middag klockan 22.30. En helgs slit och värkande underarmar - men ständigt med ett leende på läpparna.

Så nu har det hunnits plockats upp ur kartonger, flyttats ner kartonger till källaren, rensats rabatter, klippt gräs, klippt häck, ätit frukos på altanen och faktiskt njutit hela tiden!

Helgen var lite omtumlande också. Älskade kära fina du, sådär får du inte skrämma mig igen. Skulle inte klara mig utan dig. Aldrig!

Bjuder på lite bilder från vårt hus.
Fortsättning följer - med en hel del renovering.

 

 

 

 


RSS 2.0