En god gärning

Sjukt trött jag är. Trött på jobbet. Ush, orkar inte den där stressen längre. Nej, nu räknar jag ner arbetspassen. Det är faktiskt bara fem stycken kvar nu.

Lite roligt var det i lördags när jag jobbade. Hittade en plånbok. Och ja, jag vet, man ska inte kolla i andras plånböcker, men det var ju lördag och polisstationen har inte öppet. Så jag fick fram ägarens namn och ringde hem till markus som kollade upp hennes nr på eniro. Sedan ringde jag hem till henne. Herregud, jag visste inte att man kunde bli så glad som hon blev för att hennes förlorade plånbok var återfunnen. Hursomhelst så fick jag hela 200 kr som tack för hjälpen. Jag propsade och sa att jag inte ville ha någonting. Men, hon var finska - det räcker att säga så. (envis med andra ord)

Så 200kr rikare för att göra en god gärning. Jag hade varit lika glad utan dem. Det värmde verkligen i hjärtat att hon blev så glad.

Förövrigt så regnar det nu - äntligen!
Köpte playstation och singstar i förrgår. Orkar inte med värmen så måste ha något att göra inomhus istället.
Markus och jag spelar fifa hela tiden. Men jag blir så sur när jag förlorar, så då måste vi ta paus.

Ikväll ska vi till Erik och spela risk. Hoppas att jag inte förlorar!


Ge mig mer regn

Du kan enkelt göra allting bra


När jag är nittio ska jag vara vig

Tiden rinner på ganska bra. Snart är det den 25 augusti och dags för mig att skärpa hjärncellerna och träna bort skrivkrampen i fingrarna. Jäklar vad jag ser fram emot att börja plugga. Om ni är skoltrötta och vill ha motivation till att börja plugga igen så har jag medicinen. Jobba på Netto i ett år. Eller vafan, jobba där några månader, det räcker.

Lite tråkigt är att jag har väldiga problem med min ljumske/höftböjare. Smärtan kommer och går. När jag vilar blir det bättre, men det spelar ingen roll hur lång vilan är för smärtan kommer tillbaka varje gång jag försöker ge mig ut på en löprunda. så tråkigt! jag försöker vila men det hjälper ju inte. Får köra hårt på gymmet nu istället, och sen ta konditionspassen när ljumsken känns bra. Ååh, vad jag ångrar att jag inte stretchade tidigare i mitt liv. Varför börja nu, nu när jag är stel som en nittioåring?! Smart att vara efterklok, eller vad säger man.

Förresten är det onödigt att gå till läkarn om det också. Om jag bara väntar i sisådär 3 år så är jag ju färdigutbildad sjukgymnast och kan ställa min egen diagnos. haha, det är bara att bita ihop!

Markus åkte till Öland för att hälsa på en kompis idag. Så jag är ensam och det är tyst. Men ska snart träffa Carro en sväng. kanske försöker mig på en promenad ikväll också.






Tillbaka i skolbänken

Igår fick jag äntligen beskedet. Jag har varit sjukt nervös och det blev inte bättre när vårt internet strulade. Det tog mig en timme att komma in på studera.nu och då visades sidan med lite text i taget.. Förstå min känlsa i magen när det började närma sig raden där det skulle stå "antagen" eller "icke antagen"..

Det gick vägen i alla fall. Så i höst börjar jag mina studier till Sjukgymnast.. Jag längtar. Skulle kunna börja idag..
Ska läsa en massa läkarböcker om kroppen och musklerna nu. Typ träna på musklernas latina namn. haha, då är man ju lite mer förberedd..

Läste förövrigt att Sjukgymnast var den populäraste utbildningen på Linköpings universitet. Flest sökande per plats. Så då kan man sträcka på ryggen lite extra.

Jag är glad. Jag ska plugga. Fan vad kul det ska bli..


Syskonsaknad

Äntligen har Markus kommit hem. Har insett hur sjukt tråkigt det är att vara ensam hemma. Tack och lov att jag jobbade hela helgen och fördrev tiden på så vis. Inte så jobbigt att slita hela helgen med tanke på att man har dubbel lön :)
Imorse gick jag och markus och handlade nybakat bröd, sen hade vi långfrukost.

Ska snart åka till jobbet och slita några timmar. Men snart är det över.. Snart ska jag plugga.. Tror jag, hoppas jag!
Planer på att sticka hem nästa vecka. Hem till kära Hallsta. saknar systerystrarna, mammsi och pappsi för mycket.
Vi får se hur det ter sig.



Ses nästa vecka?!
Saknar er


Det blir aldrig som man tänkt sig

Idag är jag trött. min kropp är stelare än stelast och jag lixom hör hur det knarrar i lederna. Blev ingring till jobbet, så jobbade från 6 till 15.. Det är ganska lugnt i butiken nu. Folk är väl på semester och handlar inte lika mkt. Just det - semester.. Jag gillar inte sommaren. Nej jag gör faktiskt inte det. Det är så himla höga förväntningar redan i november-månad. Jag gillar det inte. Mina sommrar har en tendens att "bara vara". Enda skillnaden är att det är några grader varmare jämfört med november-december. För vart tar all den där lediga tiden vägen? Den tid man planerar att man ska ha på sommaren. alla grillkvällar, alla varma dagar på stranden alla tokiga äventyr??? Vart är dem??

Jag gillar bara inte sommaren.

Överskattat?

Snart är hösten planerad

Mina armar lossnar!!! Jag har så sjukt ont.. Var på gymmet imorse. Förstörde muskelcellerna i axlarna.. Skönt! Axlarna är verkligen min svagaste länk. Skulle behöva köra dem minst två gånger i veckan. Får se över hur mycket tid det blir kvar till vila om jag lägger in ett pass till. Imorgon ska jag iaf försöka att vila. Jag ska försöka för att kroppen värker, men vi får se hur huvudet tar det där med vila.

Jag är nervös.. Snart, snart får jag reda på hur min höst kommer att se ut. Jag vill verkligen plugga. Jag måste komma in på sjukgymnast. Jag bara måste. Har ju sökt tidigare och då har jag inte varit det minsta nervös eftersom jag bara har sökt "på skoj".. Men nu är det tamejfan inte på skoj. Nu är det blodigt allvar..

Har fördrivit lite tid på youtube. Hittade det här underbara klippet.
Varför görs det inte barnprogram som de här längre?
Jag kommer ihåg hur jag och syrrorna satt och sa vilka hus som var bra och vilka som var tråkiga. Helst av allt ville vi att den skulle stanna på pettson och findus eller på huset uppe på berget.. Tänk vad underbart det var att vara liten.




Dags för mat. Blir nog fiberpannkakor med morötter och keso.

RSS 2.0