Stämning

Vi har haft världens mysigaste helg här hemma. Vi har påtat lite med huset för att nå ett färdigt resultat. Känns skönt att komma framåt. Sedan har vi gått underbara promenader i det vackra höstvädret. Freja har varit helt otroligt mysig och bara lett och jollrat hela helgen. Önskar att helgerna var längre. Snart är det i alla fall jul och då är PJ hemma i hela två veckor. Ska bli så skönt. Känns som att tiden tillsammans med den egna familjen ger så mycket energi, och det kan behövas.
 
 
Höstmys
 
 

Morgongymnastik på hederligt vis

Det här klippet är helt underbart!
Ni måste ta er dessa fyra minuter och kika igenom klippet.
 
Om jag någon gång i livet öppnar egen sjukgymnastikpraktik så ska detta klipp rulla på en tv-monter i väntrummet.
 
"så tar vi och jagar ut de reumatiska knölarna ur axlarna på det här viset..."
"Så får vi tag i en knöl och den mosar vi sönder ordentligt... och den där också"
 
 

Träningsmusik

Idag har jag testat något nytt. Körde styrka med mina remmar och höll takten till "herr gurka", "imse vimse spindel" och "en elefant balanserade". Blev helt klart ett pass med god stämning. Freja låg och jollrade med till musiken och var helt nöjd. Hoppas att hon kan fortsätta så. Skivan är ca 40 min - perfekt för ett bra pass med andra ord!
 
 
 

Efterkoll

19 november, redan! Freja fyller 2 månader på dagen idag (och jag fyller 25 år och 5 månader på dagen idag! Information som är mycket intressant). Var på efterkontroll hos BM idag. Var tillbaka på inskrivningsvikten igen vilket hon tyckte var bra. Jag visste inte innan hur mycket jag vägde när jag var i sista graviditetsveckan men idag fick jag veta att jag gick upp 10 kg och att de nu är borta. Trodde att jag hade gått upp betydligt mer men icke. Skönt att de trillade av utan större ansträngning. Om psyket är bråkigt så verkar det fysiska gå rätt smidigt ändå.
 
Min rara lilla barnmorska avslutade besöket med att säga "ta det försiktigt med träningen och undvik löpning och hopp till efter jul". Jag berättade att jag redan har börjat springa regelbundet några gånger i veckan och att det fungerar väldigt bra. Sedan sa jag att hon skulle kolla resultatlistorna efter Stockholm maraton den 31 maj. Hon skrattade och skakade på huvudet. (Jag väntar med att hoppa så följer jag hennes råd till viss del - compliance!)
 
Snart kommer PJ hem. Jag sitter här med löparstället på och väntar.
Freja sover sött i sin babysitter. Lugnet råder i hemmet för tillfället.
 
Min lilla skrotis


<3

Femtioårskalas

Det har varit en händelserik vecka. Första veckan som jag och Freja har haft något inbokat varje dag. Därför tycker även jag att det ska bli skönt med en lugn helg med lite renovering. Det är fortfarande en del lister som ska målas, trösklar som ska spikas dit, taklist som ska sättas och köket ska kaklas. Det är alltså några veckor kvar tills vi är klara vill säga.
 
I måndags firade vi mammas 50-årsdag. Vi var och åt på Djäkneberget. Det blev en supermysig kväll och Freja sov gott i vagnen under nästan hela middagen. Lägger upp lite bilder från mammas högtidsdag.
 
Gänget

 
Syster Mickis, Frejas moster

 
Födelsedagsbarnet, fina mamma
 
 



Varmrätt
 
 






Freja i famnen hos gammelmoster och brevid sitter hennes andra moster
 
 
Efterrätt med sprak
 
 



Freja i mormors famn.
 
 
Familjen. Freja trivs verkligen (inte)!


Flickorna Olsson
 

Anmäld!

 
Nu är det gjort. Jag har anmält mig till Stockholm Marathon 2014. Starten går 31 maj. Det är alltså 254 dagar efter förlossningen. Jag vet inte om det är galet - kanske. Det jag däremot vet är att jag nu har ett mycket tydligt mål med min träning. Jag vet också att jag kommer att vara så otroligt stolt över mig själv om jag lyckas passera mållinjen efter 42km, åtta månader efter förlossning och innan det nio månaders graviditet. Känns spännande!

Hela natten lång

I "mina första år-boken" där jag skriver i roliga händelser och Frejas utvecklingssteg finns en sida som handlar om sömn. På en rad fanns plats för att fylla i när barnet har sovit en hel natt. När jag bläddrade igenom boken första gången trodde jag att det skulle dröja månader, kanske år, innan jag fick fylla i den raden. Men icke! Jag bestämde att hon skulle sova från klockan 23.00 till minst 06.00 för att det skulle räknas som en hel natt. 
 
Freja somnade igår kväll runt 23-tiden och började gny igen klockan 06.01. Helt makalöst. Jag hade inte alls förväntat mig att Freja skulle sova så länge. Jag vet att det kan vända snabbt men just nu måste jag och PJ bara njuta för varje morgon som vi vaknar utvilade.
 
 
 
 

Som löven faller...

Slutförde projekt trädgård idag. Freja sov gott i vagnen som vanligt och PJ kämpade på med däckbyte. Så det blev en familjedag i trädgården. Slutade med 8 säckar löv. Blev fascinerad över hur mycket löv jag fick ihop så var tvungen att räkna på saken. Varje säck var 125 liter och totalt 8 säckar ger 1000 liter löv. Det är ganska skapligt när vi, som tidigare nämnt, inte har ett enda lövträd på tomten.
 
Var på gymmet igår och körde ett pass med lite crossfit-upplägg. Valde ut fyra basövningar och körde 10 repetitioner på varje övning för att sedan gå på nästa övning direkt. Sedan försöker jag nå så många varv som möjligt på 15 minuter. Jag var helt död efteråt. Var ett och ett halvt varv från formen innan förra julen. Kanske når jag dit till denna jul? Behöver dock lyssna lite bättre till kroppen eftersom jag dras med min instabila rygg fortfarande. Så igår vankade jag lite som en gammal gumma här hemma. Är hjärnan dum får kroppen lida.
 
Ny vecka väntar. Den är nästintill fullbokad. Imorgon är det tandläkarn för min del. Alltid lika nervöst. På onsdag är det första träffen med föräldragruppen nu när vi alla har fått barn. Det ser jag fram emot.
 
 
 
Den här känslan längtar jag efter att känna igen
 
 

RSS 2.0