Mormor, jag saknar dig

Fan, det blir inte bättre. Bara sämre.
Har legat utslagen, ledsen och deprimerad i min säng flera dagar nu. Har orkat tagit mig till jobbet, men inte så mycket mer.

jag saknar dig.
Åkte till Linköping i måndags. Det var tungt. Det var jobbigt att åka förbi Flens tågstation och se stationshuset där du jobbade. Jag kom ihåg när jag fick följa med dig till jobbet. då när vi snodde sådana där SJ godisar. Inte för att de var så värst goda, men det var ju gratis. Jag saknar ju dig mormor. Kan du inte komma tillbaka? Jag är så ledsen, alla är så ledsna. Det som var det värsta med att åka ensam till Linköping var att jag tänkte så mycket, och helt plötsligt så insåg jag vad som egentligen hade hänt. Du är borta - föralltid. I tre jävla veckor har jag gått och väntat på ett under. I tre veckor! Jag har hoppats, bett, gråtit förtvivlat och önskat. Jag har önskat så mycket. Men då, när jag var själv i lägenheten insåg jag vad som verkligen hade hänt.

Jag bröt ihop.

Jag orkar inte. Jag orkar inte alla minnen som dyker upp hela tiden. Jag är glad att jag har dem, så otroligt glad är jag. För de är de finaste minnena. Men det gör ont i varenda muskel, i varenda cell, i hjärtat, men ondast gör det i själen. Vissa säger att man inte kan ha on i själen - men jag har så fruktansvärt ont. Jag saknar dig. Minnena gör ont för att jag vet att det inte kommer att bli fler till antalet. De minnen jag har nu kommer jag att få spara och minnas ömt. Jag sparar dem i mitt hjärta.

Jag kommer ihåg dig så väl mormor. det kommer jag alltid att göra. Du som alltid pratade med alla, du var inte rädd för något. Aldrig skulle man leta upp en karta om man skulle hitta vägen någonstans, nej då frågade du alltid. Jag kommer ihåg när jag och syrrorna åkte bil med dig. Du bromsade alltid 2km innan en 50-skylt och sa "nej, jag vet att det är 50 här någonstans". haha, jag och syrrorna suckade och sa åt mormor att det gick så sakta. Då sa hon: "vet ni tjejer, mormor har faktiskt åkt 110 km i timmen en gång - och då gick det fort" haha, hon var så söt.
Jag kommer ihåg när du bäddade med nytvättade och manglade lakan åt oss på kökssoffan. Det luktade så udnerbart. Jag kommer aldrig att sova bättre än vad jag gjorde i den soffan. Jag kommer ihåg när du och jag var i gamla Linköping. Jag var på utflykt med min mormor. Vi fick pröva massor med gamla grejer, som att tvätta på gamalt vis. Sen åt vi på McDonalds och du tyckte att jag skulle ta mjölk. ( Det var lite jobbigt att dricka så mycket mjölk). Jag kommer ihåg din goda mat och hur mycket jag älskade ditt julbord. Jag riktigt längtade efter julfirandet hos dig. Jag kommer aldrig att glömma ditt enorma tomeland. Det var så stort, så fint, så mysigt. Det var riktigt julstämning. Jag tror inte att julen någonsin kommer att bli densamma igen. Inte utan dig, inte utan ditt pyssel.
JAG SAKNAR DIG...

Jag har så många minnen, så underbart fina minnen.
Jag kommer ihåg att du verkligen ogillade böcker med vikta hörn. Så jag lovar, jag ska aldrig vika hörnen i en bok. Aldrig mormor, jag lovar.

Jag önskar så mycket att du fanns kvar. Att du fick komma till Linköping och titta hur  fint jag och markus har det. Vi skulle ha kunnat gått i Gamla Linköping och upplevt det en gång till. Vi kunde ha åkt till den fina trädgården som finns i Linköping. Jag skulle kunnat köra bilen och jag vet att du skulle ha varit stolt över att jag klarade körkortet. I trädgården vet jag att du skulle ha kunnat namnet på varenda blomma. Du var så duktig.

Jag saknar dig.
Men, det vackraste slutet man kunde få fick jag. Du hade köpt en studentpresent till mig. fast du hann inte lämna den själv till mig. Men jag fick den förra veckan av moster som hade varit hemma hos dig och hämtat det. Jag blev så rörd när jag öppnade det. Tanken att det var det sista från dig. det var hemskt. Jag vill ju att du ska vara kvar, att du skulle se mig öppna det, att jag skulle få tacka dig. I paketet, som var underbart fint inslaget låg ett halsband. Inte vilket halsband som helst. En liten guldängel. Jag blev så rörd. Du visste att jag älskade änglar. Jag kommer alltid att ha halsbandet med mig.. Det känns så fint, det är som att du är med mig i det där halsbandet.


Jag saknar dig mormor.
Jag vill så innerligt att du kommer tillbaka.
Även om det inte går, men jag måste få hoppas ett tag till. Det går inte att bära annars.

Jag älskar dig mormor


Dem sa att du log
Kom och hälsa på mig <3


image26
Ingen var som du
ingen kunde bli så bra




Födelsedag

Min nittonde födelsedag idag! Nu börjar jag att bli gammal på riktigt. Ush. Vet inte riktigt hur det känns. Vill inte vara stor, men inte liten heller.

Det blir inte något stort kalasande idag inte. Fick frukost och sång på sängen imorse. Nu gör jag inget speciellt. I eftermiddag blir det lite fika. Hoppas på bra väder fram mot kvällningen, för då ska jag och älsklingen packa picnkickkorgen och åka till Björnön.

Imorgon börjar arbetet. Slussvakt!
Ska bli kul.. I år ska jag slita lite hårdare och veva några fler portar så att jag blir STARKARE!




Saknad gör ont - fruktansvärt ont.
Jag orkar inte sakna mer, jag orkar inte med denna hopplöshet
Snälla - kom tillbaka...

STUDENTEN 2007

Det var så sjukt, så sjukt roligt igår!!!
Fyfan vad kul vi hade - och Fy FAAN vad bra vi är/var SPS04

Trots regnet under champagnefrukosten så lyckades vi ha underbart trevligt. Mösskrivning på hög nivå och lite spänd stämning. Väl i skolan rullade allt på. Det gick ganska fort. Mösspåtagning klockan 11.45 sen var det studentlunch. Vår klass fick det finaste bordet, typ honnörsbordet, som hade levande ljus och jättefin dukning. (tack martin !)

Jag fick stipendium också. Bästa studieresultat. Blev väldigt glad. Kändes som en liten lättnad och bekräftelse på allt slit. Våra lärare underhöll också på scenen. Bäst bäst bäst! Går inte att säga så mycket mer om dessa tre karlar. De är klockrena och  jag kommer att sakna dem så att det gör ont.

När lunchen började lida mot sitt slut så insåg jag att det var många, så många, som jag kommer att sakna. Lärare och elever - många - som har bettyd mycket och stöttat mig. Tack! Men jag hatar avsked. Klarar det inte. Därför vill jag tro att jag kommer att träffa alla igen - på måndag, eller i höst, eller ja någon gång. Så måste det bli!

Vår klass vann spexet, så vi fick äran att springa ut först. Innan det tackade våra lärare av oss. Ush vad jobbigt det var att krama Per, Martin och Anders. Men fick lite visdomsord med mig på vägen. Ska tänka på det!

Det var oerhört varmt i korridoren där vi stod och väntade på att få springa ut. Men vilken lycka det var att rusa genom dörrarna. Alla folk som var där för just mig. Hela tjocka släkten (även om vi inte är så många).
Fick en massa blommor och gosedjur. Tungt blev det.
Fyfan vad vi skrek på vagnen sen. Syrrorna berättade att vi var den bästa vagnen. Mest liv, snyggast vagn, snyggaste människor på vagnen!! (okej, jag tog i på sista)

Efter två varvs åkande åkte jag hem till mamma. Där väntade alla på mig och vi skålade i champagne. Käkade mat, öppnade paket, fikade. allt gick så snabbt. Men det var så kul! Tack alla som kom! Dagen innehöll också några överraskningar. Men bara positiva sådana! ;)

Kvällen blev perfekt. Soul Royal spelade på Qwarn. Martin, vår lärare är sångare i bandet. DET VAR GRYMT BRA! Skakade rumpa som bara den. Snackade mycket med många. Kul!

Kommer att sakna så många. Ush. Det känns i hjärtat. Men tack för en underbar tid tillsammans med er alla. Tack för att jag har fått möjligheten att lära känna er alla. Vi kommer att träffas igen. Jag är säker. Men tills dess. Ta hand om er. Kämpa på, ge inte upp!

image23

Lina och Jag
Kommer att sakna dig mycket vännen <3

image24

Världens bästa Emelie och jag <3
Dig kommer jag kämpa för att behålla nära

image25

Jag, Hanna och Julia rockar loss
Härliga chicas!

Och en sak till.
Slit lönar sig. Även om det inte känns så just när allt är tungt.
Men det är sant, om man kämpar så får man belöning.
Men belöningen kan visas på olika sätt.
Kom ihåg det : GE ALDRIG UPP!



STUDENTEN

Studenten imorgon. Helt underbart! Fast lite vemodigt också. Men gud vad man har längtat, och så är det imorgon. (!!!) Idag klädde vi vagnen. allt gick som smort och det blev superfint. MEN, sen kom regnet och bokstavligt talat
F Ö R S T Ö R D E ... ush. Vi plockade ner alla lakan igen, eftersom de skulle förstöras annars.
Nya tag imorgon, inget, inget ska stoppa oss!
Det är fan studenten - och då ska det INTE regna.

Tolv år är liksom slut imorgon. Det har gått ganska fort ändå.
Imorgon ska jag skrika.. Fan vad jag ska skrika..

Och så finns det dom som har flera HUNDRA dagar kvar!!!!

image20

Nygifta SPS04!!!


image21

Jag kommer att sakna lärarna så...




image22

Laddad :)

Svarta hål

Nej, nej, neeej. Jag orkar faktiskt inte.
det går inte.

Bärga vad du kan från det här vraket
finns en spillra av mitt forna jag
ta då med mig hem, gör mig vacker
låt mig sova i din säng ett tag
Låt mig sova ett tag

Säg, minns du hur det är jag brukar vara
Minns du hur stabil jag var igår
Nu är jag på väg att lösas upp till ingentin
för dagen har varit prövande och svår
- kanske onödigt svår


Förtvivlan

Varför är den här mardrömmen så lång? Varför är den så hemsk?
Nu vill jag vakna.

Jag vill inte.
Förtvivlad, ledsen, övergivet, panik, tröstlös

Låt det bara vara en dröm. Snälla snälla snälla någon. Jag gör vad som helst. jag gör verkligen vad som helst. Om jag bara får vakna upp och allt är som vanligt igen. Snälla.. någon? Jag vill inte. Kom tillbaka, en gång - bara en gång. Låt mig få vara i din famn, låt mig få skratta tillsammans med dig, låt mig få göra någonting med dig. bara en gång till.
........ en gång till...


Då jag vet att jag gjort allt jag kan
ger jag mig rätten att ge upp
det blir aldrig bättre
vi kommer aldrig närmre
vi är aldrig starkare
än vår svagaste punkt

Varför

varför?
varförvarförvarförvarförvarför???
jag vill inte. Vart är hoppet? jag tror inte på det. Det är en dröm.
inte du, nej det är inte så. det är omöjligt.
Det var inte tid nu. Nej, det är omöjligt.
Jag vill inte förstå, jag kan inte förstå, för det finns inget att förstå.
Allt är ju bara en dröm. en dröm... Snälla - bara en dröm

rättvisa? mening? nått?
inte ett jävla skit.

Kom tillbaka.
ett samtal, en kram, få höra din röst. Något. Snälla.
bara lite mer tid, lite lite lite mer tid.
Det kan inte vara dags nu.
Inte du, inte min mormor.

Jag försöker att vara stark, för din skull - för allas skull
Men jag vet inte, jag vet inte om jag orkar.

Shalalalala!!

SPS shalalalala... Spexet är i full gång. Idag gjorde vi vårt första spexframträdande på scenen i matsalen. Det var "allsång i Superland" som gällde .. Efter några missöden blev det riktigt bra och kul - det är huvudsaken.

Själv så fick jag rollen som Tess Berghagen ;)

Idag kom mitt körkort. Lycka! Nu är det på riktigt. Sköntskönt! fast, jag ser ut som världens mest kriminella brud som ska fängslas i livstid för mord eller nått. Kort sagt - sjukt allvarlig..

idag var hela klassen hemma hos LärarPer och käkade surströmming. Själv pallade jag inte lukten, så skippade det där. Men det var riktigt trevligt. Per, Martin och Anders (lärarna) sjöng och vi sjöng med på den soliga gräsmattan. Det var sommarkänslor. Lite vemodigt också. Snart är det ju slut. Kommer faktiskt att sakna skolan, lärarna, klasskambraterna, trygghete .... ja ALLT fan!

Vi tränade på studentsången också - men den borde kasseras. Måste ju gå att skirva en mkt bättre låt.
jaja. det är väl bara att tjoa och vara glad.

Körde ben idag på gymmet. Det var tre veckor sen jag gjorde det. Hade inte tappat i vikter, men det var ack så tungt .. Skärpning på mig nu! Imorgon ska jag köra en bil till Kolbäck, sen ta en promenix hem. Jäklarns!

image19


Alla behöver vi en SUPERHJÄLTE!!!
(SPShalalala)

Hjältar på väg...

Nu är det bara upploppet kvar. Snart studenten. Denna vecka kommer verkligen vara händelserik.
Imorgon börjar spexet. Vi kommer att regera.. Ojojojoj, ni kan inte ana!

Jag ska till fotografen och ta studentkort imorgon också.
På tisdag är det surströmming hemma hos lärare Per. Sen rullar väl allt på.

Snart bara en vecka kvar tills jag åker ner till Linkping med en massa flyttlådor. Lastar av dem i min och Markus lägenhet. Sen så kidnappar jag Markus, så att han kommer hem någon gång. 
Längtar!


SP3 shalalala, SP3 shalalalalalal...

image18

Jag är lite annorlunda

Toppenkväll igår. Förfest/Klassfest hos Max innan Qwarn. Det blev riktigt lyckat. Mycket folk, gitarrspel och grillad korv .. Väldigt fin kväll. Själv så var jag nykter - men hade så jäkla roligt ändå. Kanske är jag tråkig, men vafan, idag mår jag bra och kan träna. PLUS att jag hade superskoj igår. Alkohol är överskattat.

Vid tio började jag skjutsa folk till Qwarn. Hade lånat bil av morsans kompis. Så jäkla skönt att ha det där körkortet nu! Inne på Qwarn svängde jag och Eme om rejält. Du är världens bästa!

idag tog jag bilen in till stan och shoppade (!!!) Ja just det. JAG - THERESE - SHOPPADE! det har inte hänt på typ 8 månader. Brukar inte ha tid eller ork för sånt tjaffs. har jag träningskläder så räcker det fint. Hursomhelst så följde syrrorna och Calle med in. Syrrorna fick fungera som rådgivare. Det blev vita cityshorts, ett par vita jeans, en vit tröja, nackellack (till studenten) och en väska. :)

Nej nu ska jag ut och springa hade jag tänkt.
Ikväll ska jag glo på fotboll.

                                                                                      




Nu tycker ju jag som jag tycker

Min egen väg

Precis hemkommen från gymmet. Körde axlar/underarmar/mage idag. Brände fint i både axlar och mage ..
Efter passet solade jag. Inte så mycket sol från moder jord så man får ju använda människans konstgjorda apparater.

annars, brummar runt på vägarna. Ikväll är det Qwarn med klassen. Men jag ska vara nykter. Förstör bara träningen om jag skulle dricka. Imorgon ska jag köra intervaller innan benpasset. Kanske är tråkig, men träningen är fan viktigare!

(Nu lyssnar jag inte mer på vad andra säger, nu skiter jag TOTALT i det)
Jag gör som jag vill!


Idag får jag och älsklingen nyckeln till vår tvåa i Linköping. Jag vill bara åka ner med alla mina saker och bona in mig. Men icke! Först väntar en lååååååång sommar och sommarjobb på kanalen. Men men, i sinom tid..
Du är allt markus <3


RSS 2.0