Jag har ett hem






Sådär! Äntligen fick jag mitt namn på dörren.
Det tog endast ett år och två månader..


Jag ringde till Team Valla volleybollklubb idag.
Jag ska träna med dem imorgon
Hur ska detta gå?

Full fart utan broms

Fulla muggar i skolan. Kul men krävande.
Kom nyss hem från Annie, vi fixade lite färg på våra overaller. Så nu står det äntligen mitt namn och program på den. Snart, snart är det dags att presentera en bild på den också..  Spännande!

Idag har jag varit flitig faktiskt. En morgonpromenad imorse. Benen var lite tröga efter en helgs vila.. Men nu är det bara att köra på hela veckan. Efter en hurtig morgonpromenad blev det gröt med linfrön och solroskärnor.. Efter att sista tuggan var svald så satte jag mig på cykeln och begav mig mot gymmet. Idag började mitt lite tyngre program. Det är faktiskt ganska skönt att känna att man verkligen kör slut på musklerna. Idag var det bröst och biceps som förstördes.

Nej nu är det dags att sova. Så att det som har förstörts byggs upp till imorgon.
Gym tillsammans med Johan klockan 9 imorgonbiiti. Innan det en morgonpromenad och på kvällen ska vi faktiskt lira volleyboll med SG. Nostalgi! Jag saknar volleybollen faktiskt. Det måste vara hösten som får mig att tänka på så mycket konstiga saker.



Hem till älskad Hallsta i helgen.
Saknar byn..

Saknar familjen <3

Allmänt om inget

Kaffekokarn puttrar på ute i köket så jag passar på att komma med ett inlägg.
Allting rullar på. Fast knapp jag själv. Jag rycker mig fram och grimaserar åt varje ben och armrörelse jag tvingas göra. Det kallas träningsvärk. Nej, det kallas sån sjuk jävla träningsvärk!!
Men det är skönt, visst, super!

Gymmet går med andra ord frammåt, det blir tynger och tyngre. Dock har det blivit dåligt med löpning. Får nog prioritera gymmet ett tag nu. Kroppen orkar verkligen inte med både och. Så det får bli promenader ett tag. Ska faktiskt ut på en långkörare med Carina om ett tag.

Skolan känns bra, eller ja, jag börjar bli trött på HEL-kursen. Vill börja lära mig saker som en sjukgymnast lär sig.
Bara en tenta som ska göras innan det bara. hjälp!

Imorgon blir det singstar-tävling för klassen hemma hos mig. Kanske utgång på Flamman sen. Det visar sig. Men kul blir det! Dags att klistra fast märkena på overallen som jag äntligen fick igår. Ni får se bilder sen :)

Kaffe var det, kaffe är det!


Bara för att älsklingen är så sjukt söt..

Underbara söndag

Jag uppskattar verkligen söndagar. Det är något slags fridfullt över dem. Även fast jag har pluggat hela dagen - och städat, så har det känts helt okej. På söndagar har man tid att komma ikapp..

Kortfattat vad som hände i helgen:
I fredags var det min första kravall som student. Tyvärr hann jag inte att få min overall. :( Försökte att vara lite blå/vit som sjukgymnasternas färger är i allla fall. Kravallen var riktigt skoj.

Igår hade jag och Markus en heldag. Den spenderades på Tornby. IKEA var det som gällde. Sprang in en snabbis på skopunkten och köpte ett par skor också. Men IKEA var det, är riktigt sugen på att göra något revolutionerande här hemma nu. Jag menar, nu har ju möblerna stått på exakt samma ställe i ett år. Nytänk tack!
Ska införskaffa en grym datastol (måste tänka på ryggen och hållningen nu när jag ska bli sjukgymnast), en hylla och en hurts.. Så hoppas att någon av de nära och kära vill komma ner med sin bil och handla med mig.

Idag har jag som sagt bara pluggat - och städat. Dags för att hänga en omgång tvätt snart.
Ska ut på en promenad med underbara Paula senare ikväll. Börjar uppskatta det där med promenader tillsammans mer och mer. I veckan var jag ute i två timmar på världens hurtigaste promenad tillsammans med Carina. Oj vad vi pratatde om nyttigt och onyttigt.

Träningen går förövrigt riktigt bra. Körde ett helt gymprogram förra veckan. Nu blir det hårdare nästa vecka för att om två veckor köra riktigt tungt. Härligt! Det enda som saknas nu är löpningen. Får skippa några promenader mot löpning nästa vecka.



Jag saknar er så att det gör ont i mig

Nolle-P, sammanfattning

Första kvällen hemma på två veckor. Blandade känslor. Nolle-P var så sjukt roligt, men jag behöver nog lite tid att fixa iordning allt som man inte har hunnit under dessa veckor.

Nu sitter jag och kollar på alla bilder. Det var verkligen två underbart roliga veckor. Tänk om nollningen inte skulle vara såhär omfattande och planerad. Då skulle jag nog inte alls känna den gemnskap som jag och de flesta andra i klassen känner.

Så nu är det studentlivet som drar igång. På fredag är det kravall (fest med sin overall) Hoppas att jag hinner få min overall innan.. Den är beställd, men den ska bara tryckas. Ni får se bilder på den sen.
Förövrigt så hade vi finsittning (avslutning) i lördags. Trerätters middag och en massa jyckel. Jag fick ett pris också. Jag blev tillsammans med Maria årets SUPERNOLLA! Vilket betyder att man har varit med på mycket och ställt upp och varit en rolig prick under dessa två veckor. Så jag fick ett stort S i tyg som jag ska ha på min overall..

Nu är det studier som gäller. Hälsa Etik och Lärande-kursen är rätt intressant.

Men satan vad rolig Nollningen var!
Nästa gång är det vår tur att vara faddrar och då ska jag kunna häva öl på max 4 sekunder! Det har jag bestämt..


På Flamman


Jag och Sofia


Världens bästa faddrar


Jag, Markus & Maria

Föreläsning

Nollningen rullar på och jag har blivit förkyld. Men har kört med mina örttabletter som jag brukar när jag bli lite snuvig. Och som alltid så fungerade det även denna gång.

Igår var det KALAs-mottagning i Cloetta center. Det är en jättestor mässa för studenter. Gratisgrejer är alltid bra!
På kvällen spelade Mando Diao. Det var faktiskt riktigt bra!

Nu ska jag och Sofia åka på en föreläsning. Den är frivillig för alla som går på HU, men den verkade grymt intressant.
"Är det etiskt försvarbart att inte behandla papperslösa flyktingar"
Intressant och givande.

Nollningen ikväll - pubrunda. :)

Men nu är det dags att kila.

Äntligen en sekund över

Dags för en uppdatering här. Det händer mycket runt mig just nu. Tusentals ton med information som ska lagras någonstans i hårddisken (som skulle behöva en uppdatering i sig). Efter ett år utan kreativitet så har dammat i knoppen lagrats och rosten tagit sitt grepp.. Nejdå - men det är mycket att ha koll på, men det är sjukt kul.

Jag ångrar inte en dag att jag började plugga. Det är så kul. Klassen är kalas, allt är underbart!
Idag drog vi igång med "Hälsa, Etik och Lärande"-kursen. Vi ska läsa integrerat med sjuksköterskor, läkare, arbetsterapueter, logopeder och biomedicin. Hamnade i en riktigt bra grupp, så detta kommer att bli intressant.

Nollningen fortsätter en vecka till. Festande och bus. alltid välkommet - alltid kul. I Lördags var det Nollympiaden. (femkamp mot de andra programmen på hälsouniversitetet). Jag var med i grenarna: "äta-kolasnöre-snabbast", "Ölhävning" och "Irlänsk-julafton". Faktiskt var jag riktigt bra på alla tre.. Vi vann kolasnöret och Irländsk-julafton. Totalt kom vi tvåa med en poäng från vinnarna - surt!
På kvällen bar vi tillsammans förlusten på "Flamman" (studentställe). Jag hade så sjukt kul. Roligaste kvällen på många kvällar.

Ikväll blir det middag på "Örat", HU:s (Hälsouniversitetets) kafée/pub.

RSS 2.0