Romantisk sommardag

Vilken underbar dag det har varit idag. Det har varit en sådan där dag då allting är perfekt och man bara njuter och trivs. Anledningen till det tror jag måste vara att jag spenderade hela dagen med min underbara pojkvän Markus. Allting är perfekt. Det är lixom som att vi har känt varandra i flera månader, och inte bara en som det är egentligen.

Imorse vaknade jag mycket tidigare än markus. Lät han sova lite, men frågade lite försiktigt om jag kunde sätta mig vid datorn. Sedan käkade vi frukost och åkte iväg till Skantzöbadet. Där låg vi och solade och pratade om väldigt trevliga saker. Precis så som man ska göra med sin pojkvän som man är helt fantastiskt nykär i. Vi solade i tre timmar, och båda lyckades skaffa en väldigt underlig solbränna. Han på högersidan och jag på vänstersidan. Tur att jag fick på vänstersidan, eftersom jag är väldigt negativt inställ till allt som har med "höger" att göra.

Magen kurrade och vi åkte in till Västerås, där det var någon slags marknad blandad med beachvolley-turnering och konserter. Väldigt mysigt. Sen lyckades vi leka vuxna vid  vattenbrynet också. Stod och tittade på himlen, vattnet och båtarna i mälaren ett bra tag.
Sedan blev det magnumglass på bryggan med bara fötter vajande över vattenytan.

En väldigt lyckad dag med andra ord. Nu fattas bara en trevlig sömn på detta, vilket jag får bredvid min underbara pojkvän. Lycka!
Imorgon blir det Stockholm och Gröna Lund.

Mitt sommarlov är kanon, och det har bara pågått i tre dagar.
Vilken sommar jag har att se fram emot.

/Tess

Sveriges väg mot VM-fiasko

är det idag då. Dagen som ingen svensk medborgare kunde drömma om för en vecka sedan. Sverige spelade en skitmatch i VM-premiären. 0-0 mot ett lag som klassas som division 2 lag. Många med mig var rasande, besvikna, ledsna och nästintill sårade när domaren blåste av matchen mot Trinidad. Hur kunde det ske? Med alla dessa förväntningar. Ett VM som skulle bli Sveriges bästa någonsin, media hade redan tryckt upp alla artiklar om hur Sverige skulle gå till final. Men så hände någonting. Hela Sverige blev tyst. Hur kan en visselpipa i den 93 minuten vara så dömande?
Så idag då - visst, jag ska inte vara negativ, vi har inte åkt ur VM. Det finns fortfarande en chans kvar. Vinst ikväll och det ligger i våra händer. Men jag tror att det blir svårt. För hur ska ett landslag som har fjantat sig igenom VM-kvalet, landskamper och inför-vm-matcher helt plötsligt resa sig och vinna i fotobllens största mästerskap? Jag menar, när man inte kan vinna över Finland och Chile, hur ska man då slå de lag som har kvalificerat sig till världsmästerskapet?
nej, jag tror på en oavgjord match ikväll, 1-1. Zlatan  storspelar, men lyckas inte. Kim börjar (förhoppningsvis) från start. Men det räcker inte. Sverige är för skakat efter den taffliga VM-premiären.
Jag hoppas verkligen att jag har fel.. För jag tycker synd om de stackarna som har tagit tidig semester, rest från ett somrigt Sverige till Tyskland för att se några gula mesar larva sig på planen - precis som att det vore vilken sketen landskamp som helst.

Nej, kom igen nästa VM!


För att helt byta samtalsämne - eller inte riktigt,  vi är kvar i fotbollsträsket.
Igår var det match med Tuna Ekeby. Vi mötte Skiljebo. Efter mitt uppehåll enda sedan i Oktober så har jag, efter några matcher, börjat hitta tillbaka till mitt rätta fotbolls-jag. Speciellt efter gårdagens match. Vi hade endast två oavgjorda matcher med oss i bagaget, trots vårens alla matcher. Så vi  har slitit för att slippa jumboplatsen. Skiljebo låg i mitten med 10p. Jag började på bänken men gick sedan in som högerback. Det gick sådär, sprang bort mig några gånger. Men fick igång ett ganska bra spel i slutet av halvleken.
Andra halvlek startade jag som mittback. Har aldrig varit så nervös tror jag. ush, jag som är en forna innermittfältare. Men det gick strålande om jag får säga det själv. Okej, jag gjorde misstag men för att aldrig ha spelat mittback annat än i division 5 så var det bra.
Med en halvtimme kvar att spela fick jag flytta upp på innermittfältet. Jag blev helt lyrisk. Vi ledde med 2-1 och jag tror tränaren hade som syfte att stärka med en veteran på backen. Inte mig emot! Jag fick spela på MIN plats! Det dröjde inte länge innan jag tog emot bollen på ett tillbakaspel utanför straffområdet. Jag drog åt höger och sköt - DEN SATT!! Med cirka 2 års måltorka så var det underbart att få näta igen. Efter målet drabbades jag av en rejäl överenergikick och sprang i stort sett hursomhelst och överallt. Men kul var det.
Resultatet - 3-1 till oss!!
Nästa macth är på onsdag och då jäklarns ska vi skaffa oss en bättre position inför höstsäsongen.

Igår tog Madde körkort. Stort grattis vännen. Du inspirerar mig, ska verkligen ta tag i det där nu. Det är ju trots allt bara 4 dagar kvar tills jag fyller 18.

det var vad jag hade på hjärtat!
Ta hand om er i sommarvärmen.
Ikväll blir det Sverige-VM-strumpor, brolintröja och en massa skrik.
/Tess

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0