Politik

Snart valdax i Sverige då. Jag tycker det är väldigt speciellt denna gång. Förra riksdagsvalet började man fatta lite vad politik handlar om, men då fick man inte påverka. Nu när jag är 18 så är det helt annorlunda - mycket roligare.

På skolan har politiker från ungdomspartierna hållit debatter. Igår var det ssu mot muf och idag var det vänstern mot kdu. Jag tyckte personligen att de röda vann debatterna båda gångerna. Kanska beror mitt tyckande på att jag delar deras åsikter.
Så igår tog jag ett steg närmare politiken. Gick med i ssu. Är faktiskt väldigt stolt över det. Har ju länge varit väldigt brinnande i politiskafrågor, och det bästa jag vet på lektionerna är när man får disskutera samhällsrelaterade frågor. Så nu kanske man får lite mer chans att påverka, eller i alla fall känna sig delaktig och ha några som delar mina åsikter att disskutera med.
Känns helt rätt !
Måste kanske bara jobba med mitt temperament så att man inte blir så fruktansvärt upprör så fort man hör förslag som man inte delar så varmt.

Inte många dagar kvar till valet. Jag är nästan lite nervös.
Är ju en av dem som INTE vill pensionera Persson!
HejaHeja...

Nu ska jag läsa lite.
/Tess - jag är röd


Förändring

Imorgon börjar skolan igen. Jag börjar 3:an. Kan inte riktigt förstå hur fort det har gått. Nu är det bara ett enda år kvar i skolan. Det här var mitt sista "riktiga" sommarlov. Det känns lite vemodigt faktiskt. Men det var värre förut. Kom ihåg när jag skulle sluta 9:an. Jag var helt förstörd. Det känndes ju så tryggt, som att man skulle gå i skolan förevigt. Men nu inser man hur fort tiden går. Det har snart gått tre år sedan jag vred om nyckeln till mitt skåp på högstadiet.

Förut hade jag panik. Jag hade planer - trodde jag. Men så helt plötsligt visste jag ingenting.
Helt plötsligt försvann dessa panikartade känslor, i och med att jag träffade en underbar person.

Med dig Markus är jag inte rädd för hur det kommer bli i framtiden. Det känns så tryggt redan.
Nu vill jag bara att det här året ska flyta på utan allt för många motgångar.
Sen är det du och jag. <3

Tänk vad en enda människa, om det är rätt människa, kan förändra hur man ser på sin tillvaro.
- allt till det positiva.

Det blir en ganska lätt första vecka i skolan.
Imorgon är det upprop.
På onsdag ska vi slutföra den idividuella kursen frilufsliv. Ska bli grymt kul att paddla i tre dagar. Hoppas bara på bra väder. Annars blir det lite slitsamt.

/Tess

Since you won my heart, my love
I’ve never been the same
I need your love to feed it
Like a flower needs the rain
Somethings, they will never change
Babe, you know it’s true
I live for you only, it’s all that I can do
Waiting for you baby
Hungry for your love
No I’ll never get enough

Lycka

Jag kan inte röra mig.
Har grym träningsvärk.
Lite ont i hjärtat också - av saknad.

Saknar dig så mycket Markus. Räknar ner dagarna tills vi träffas igen. Vill vara hos dig. Ligga i din famn, somna på din arm och känna dina andetag i min nacke när jag vaknar på morgonen.

Sedan det blev du och jag har jag varit världens lyckligaste.
Kommer alltid att vara det tillsammans med dig.


/Tess


På distans

Sitter hemma, ensam, och är ledsen. Pojken är i Linköping, jag i Hallsta. Det är inte bara över en helg, en vecka eller en månad - det är ett helt år, ett helt jävla år.
Kan verkligen förstå dem som har distansförhållanden nu. Själv så är det första gången - och enda gången. Det kommer ju vara du och jag Markus. Men just nu är det bara fruktansvärt tungt.

Kan inte beskriva tomheten som jag känner inom mig. Det fattas helt enkelt en bit av mig. Det kanske låter klyschigt när man säger att: "du är en del av mig" eller "mitt hjärta är inte helt utan dig", men uppriktigt, det är sant. Det stämmer allt för väl. Lite skrämmande är det. Tänk att känslor kan ta över så mycket. Förändra hela ens personlighet.

Just nu vet jag inte hur jag ska klara av det här. Saknaden är enormt stor och tung. Hela dagarna går man som på en lina som kan brista när som helst, utan att man får den minsta varningen. Då brister allt. Ett felsteg så kommer gråten. Vad är det med saknaden egentligen? Varför gör den så ont?

Men det kommer gå - allting går om man vill.

/Tess

RSS 2.0