Äntligen lite möblering

Nu börjar vardagsrummet ta form. Det nya matsalsbordet är på plats, likaså de nya stolarn som har stått i ett hörn i nästan ett år. Jag målade elementet igår så nu är det vitt. Det som återstår att göra är att tapetsera ena väggen och måla den öppna spisen vit. Känns så himla härligt med den stora ytan vi fick i vardagsrummet i och med att ta ner en vägg. Verkligen helt rätt beslut. Det är som tre rum i ett stort. Snart kan vi äntligen få slutföra rummet med lite tavlor, inredningsdetaljer, blommor, gardiner (?) och liknande för att sätta den sista touchen.
 
 
Vardagsrummet.
 
 
 
De nya matsalsmöblerna. Stolar från Vålamagasinet i Uppsala och bordet är från Riise möbler i Västerås.
 
 
 
I köket har vi bord och stolar i teak efter PJ:s mormor.
Gjorde sig verkligen bra tillsammans med färgen.

Trädgårdsslit

Måste få stoltsera med mitt slit i trädgården denna helg. Jag undrar hur många tusen gräsrötter som fick sluta sina dagar i containern för "ris och grenar" på tippen efter min framfart i helgen. Tänkte att det var lika bra att passa på med detta arbete så länge som jag känner mig hyffsat smidig för att sitta på huk.
 

 
Vid huvudentren fick jag fram alla stenplattor. Några täcktes helt av gräs.
 
 
 
Gången med stenplattor mellan huvudentrén och groventrén täcktes som ni ser av en hel del gräs.
 
 
 
 
Resultatet blev såhär
 
 
 
 
Vid groventrén fick jag lyfta på alla stenar för att komma åt gräsrötterna.
Blev inte riktigt klar med alla stenar, men visst är det skillnad?
 
 
 
 
 
 
Sammanfattning och lärdom efter denna helg - har man trädgård så finns det att göra!
 
 

Springsteen på Friends

Vad jag har njutit av denna långledighet. Nu är det tre hela veckors jobb sedan en lika lång ledighet igen. Maj och juni är bra månader när man jobbar, speciellt när man jobbar i skolans värld.
 
Igår var jag och PJ på Springsteen. Fick biljetter i julklapp av PJ. Konserten i Göteborg i sommras var bland det bästa jag sett så jag hade höga förväntningar och Bruce levererade även denna gång. Mest lycklig blev jag över att han spelade "thunder road" som nog får betraktas som min och PJ:s låt. Det var i alla fall den låten på ett blandband som fick mitt hjärta att klappa lite extra för PJ en sommar för fyra år sedan.
 
Så Springsteen var bra, men jag gillade nog Ullevi och Göteborg lite mer som konsertstad. Det var en helt annan stämning i sommras. Sedan kan det ju bero på att vi hade ståplatser i sommras och nu satt vi. Fast det hade inte varit ett alternativ att stå igår så jag är helt nöjd.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Knyttet

Sådär, då har det gått någon månad sedan senaste inlägget. Ska ta mig i kragen och uppdatera. Det ska jag verkligen, för nu händer saker här hemma. Det är en hel del småpill kvar men skalet har tagit form. Börjar mer och mer kännas som ett hem nu.
 
Sen kan jag väl berätta om en annan rolig sak (eller visa):
 
 
Det roliga är inte att jag har ätit alldeles för mycket godis och helt lagt av med mitt största intresse träning.
Nej det är ett litet knytt därinne som precis har börjat sparka och leva runt.
 
 
Det lilla knyttet är beräknat att komma ut i slutet av september. Så fram tills dess blir det till att slutföra alla pågående projekt i huset.
 
 

RSS 2.0