Vården borde sparkas

"En kvinna och hennes anhöriga har anmält familjeläkar-mottagningen i Hallstahammar och kirurgmottagningen i Västerås till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd. Anmälan gäller sjukvårdens agerande i samband med att kvinnan fick en cancerdiagnos.


Enligt anmälan så sökte sig kvinnan till sjukvården redan i september år 2005. Men inte förrän i oktober året efter upptäcks den elakartade ändtarmstumören som då har plågat henne med svåra smärtor under mer än ett år. De anhöriga till kvinnan och kvinnan själv skriver till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd att Familjeläkarmottagningen i Hallstahammar har brustit i så väl diagnos som behandlig, då hon efter upprepade besök inte fått rätt diagnos.

När kvinnan sedan får en remiss till kirurgmottagningen i Västerås sker nästa fel. Enligt anmälan så ska sjukhuset ha slarvat med kvinnans remiss vilket gjort att hon inte fått vård så skyndsamt som hon hade rätt till. Lasarettet i Västerås klarade nämligen inte att hålla vårdgarantigränsen och kvinnan hade då rätt till att söka sig till ett annat sjukhus vilket hon gjorde. Men remissen skickades aldrig i väg till det sjukhus som kvinnan valt och det dröjer hela två månader innan kvinnan lyckas få en tid på central lasarettet i Västerås där tumören också upptäcks och opereras bort."
(www.sr.se)


Denna kvinna är min farmor och jag HATAR alla som bär ett ansvar till att hon har blivit behandlad såhär.
Hur fan ska man kunna lita på vården, när inte ens allvarliga sjukdomar som cancer prioriteras?
sjuktsjuktsjukt.
Räcker det inte med att
mormor fick betala med sitt liv tack vare den jävla cancern. Jag kan bara tacka gudarna att farmor är en sådan finsk kämpe som inte ger upp.  Det är enbart tack vare hennes egen kämpa som hon har överlevt. Fan inte vården. Jag hatar hallstahammars vårdcentral, jag hatar västerås landsting.
Gör något bra! Gör någon förändring!
Så att
INGEN annan människa ska behöva lida så mycket som min farmor har gjort.
Vad fan tänkte ni? Tänkte ni ta henne ifrån oss? Ni är patetiska svin.
Den enda jävla tjänst ni kan göra för farmor som lidit så mycket är att se till att det ALDRIG någonsin händer igen.
Fattat?

Och detta ska kallas sjukvård...
Löjligt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0